Woudenberg houdt voorsprong vast

WOUDENBERG Tegen VVZ'49 heeft Woudenberg een listige slotfase overleefd. Een 2-1 voorsprong werd uiteindelijk over de streep getrokken, waardoor de geelzwarten in de middenmoot van de eerste klasse blijven meedraaien. ,,Drie heel belangrijke punten, zeker ook omdat de ploegen onder ons ook punten pakken", meldt teammanager Remko Hendrikse.

 

Met Tom de Greef en Rick Staal als blikvangers was Woudenberg in het eerste bedrijf de gevaarlijkste ploeg. De vleugelspelers waren vaak betrokken bij het gevaar dat voor de Soester goal ontstond. De Greef was daarbij het meest fortuinlijk. Hij kon simpel binnentikken nadat de keeper van VVZ'49 over de bal heenmaaide: 1-0. Amper een kwartier later lag ook numero twee in de touwen. Mark de Graaf kapte en draaide op de rand van de zestienmeter en schoot vervolgens beheerst raak.

Na de pauze moesten de bezoekers het spel maken. Woudenberg kreeg mogelijkheden op de 3-0, maar verzuimde om de zege voortijdig binnen te hengelen. Een zuivere vrije trap in de 78e minuut betekende 2-1, de opmaat voor een zwaar slot. Maar daarin bleef Woudenberg wel op de been.