• 20180602 AC Woudenberg - Terneuzense Boys Emmanuel Makonga van Woudenberg in duel met Jesper Cornelissen

  Foto Rinus van Denderen
 • 20180602 AC Woudenberg - Terneuzense Boys Mark de Graaf van Woudenberg met een lange sole waarin hij 3 man passeert

  Foto Rinus van Denderen
 • 20180602 AC Woudenberg - Terneuzense Boys Emmanuel Makongo van Woudenberg poort een speler en maakt het eerste doelpunt voor Woudenberg.

  Foto Rinus van Denderen
 • 20180602 AC Woudenberg - Terneuzense Boys Joey Kooij van Woudenberg passeert Frank van Kouteren (op de grond) maar mist een kans op een doelpunt

  Foto Rinus van Denderen
 • 20180602 AC Woudenberg - Terneuzense Boys Kristian Schouten van Woudenberg in duel met Sander Overbeeke

  Foto Rinus van Denderen

Woudenberg houdt kans op handhaving in eerste klasse

WOUDENBERG Op papier trof Woudenberg zaterdag een eenvoudige opponent met Terneuzense Boys. Deze ploeg uit de tweede klasse was in de reguliere competitie in het rechter rijtje geëindigd. Dat kon haast niet fout gaan in de eerste wedstrijd van de nacompetitie, met als inzet handhaving in de eerste klasse. Maar het verhaal van Woudenberg dit seizoen is bekend. De ploeg speelt geen makkelijke wedstrijden, omdat het faalt in de afwerking. Zo ook zaterdag, want winnen met 3-0 lijkt een prima prestatie. In werkelijkheid viel de overwinning veel te laag uit.

Hans van Schaik

De teller kwam uit op twaalf doelrijpe kansen, waarvan twee binnen het eerste kwartier. Ofwel: de ploeg verzuimde de tegenstander na een busreis van 200 kilometer al snel op de rug te leggen. Het spelpeil van de eersteklasser was van een laag niveau. Natuurlijk dreunde de nederlaag van vorige week tegen De Merino's nog door. Hierdoor werd Woudenberg verplicht tot het spelen van promotie-degradatiewedstrijden. Vorige week dinsdagavond volgde er nog een praatsessie, omdat er vanwege het onweer niet getraind kon worden. Donderdagavond gooide trainer Jeroen Peters de beuk erin. ,,Beulswerk, met en zonder bal, om af te sluiten met felle, korte sprintjes."

Het is bekend dat de nacompetitie een competitie apart is. Het gaat om drie finales die gewonnen moeten worden om komend seizoen ook in de eerste klasse te spelen. ,,Het geeft niets als we slecht spelen, als we maar winnen", sprak Peters voor de wedstrijd. Dat gebeurde ook, waarbij de laatste twee treffers in de slotfase vielen. Miste Rick Staal in de tweede minuut nog de eerste grote kans, in de laatste minuut tikte hij een voorzet binnen van Mark Radstaake. Zijn derde treffer in korte tijd.

,,Sinds ik in een 4-3-3 systeem aan de rechterkant speel, gaat het beter met mij. Het scheelt ook dat de trainer mij het vertrouwen geeft en me langer laat staan. Eerder werd ik vaak na zo'n zeventig minuten gewisseld omdat ik 'op' was." Na een zware week was het ook voor de 23-jarige aanvaller moeilijk de knop om te zetten. ,,De kater van de wedstrijd tegen De Merino's bleef in mijn kop zitten, die spoelde ik niet zomaar weg."

Staal heeft wel vertrouwen in een goede afloop van de nacompetitie. ,,We gaan voor het hoogst haalbare. Het was vandaag niet best, maar nu gaan we van de overwinning genieten. Dinsdagavond gaan we op de training weer vol aan de bak."

Zaterdag komt SSV'65 uit Goes naar sportpark De Grift. Ook weer een finale, want een nederlaag houdt degradatie naar de tweede klasse in. Zover wil de spelersgroep het niet laten komen. Wel is het besef aanwezig dat er zaterdag beter gespeeld moet worden. Want drie wedstrijden op rij winnen met slecht voetbal, dat is een utopie

Doelpuntenmakers: 33. Emmanuel Makonga 1-0. 76. Joey Kooij 2-0. 90. Rick Staal 3-0.