Woudenberg herstelt zich na rust

WOUDENBERG Na rust bracht Woudenberg het surplus aan kwaliteit ten opzichte van het nog puntloze Elburger SC tot uitdrukking in de score. De geelzwarten deden met een prima tweede helft de 0-1 achterstand uit het eerste bedrijf teniet: 4-1.

Woudenberg schoot direct na de pauze uit de startblokken. Mark de Graaf bediende Joey Kooij, die snoeihard uithaalde en de gelijkmaker in de touwen schoot. Kooij liet even later nog eens zijn traptechniek gelden met de 2-1, waarmee de zege gestalte kreeg. David Ayaji (corner) en Tom de Greef voerden de score op tot 4-1.

Coach Jeroen Peters verwees na de zege door naar assistent-trainer Dennis Heshusius, die de zieke Peters doordeweeks had vervangen. ,,Dennis verdient de credits." Zelf was Heshusius blij dat Woudenberg zich na rust herstelde. ,,In de eerste helft gingen we mee in de malaise van ESC. Het voelde alsof we tegen onszelf aan het voetballen waren. Dat hebben we in de rust rechtgezet, onder meer door de persoonlijke duels te winnen en de passing beter te verzorgen. Dan zie je uiteindelijk dat je meer kwaliteit in huis hebt."