• Woudenberg-Elinkwijk

  Guido de Boer
 • Woudenberg-Elinkwijk

  Guido de Boer
 • Woudenberg-Elinkwijk

  Guido de Boer
 • Woudenberg-Elinkwijk

  Guido de Boer
 • Woudenberg-Elinkwijk

  Guido de Boer
 • Woudenberg-Elinkwijk

  Guido de Boer
 • Woudenberg-Elinkwijk

  Guido de Boer

Woudenberg heeft 'mooi verjaardagscadeau' bijna binnen

WOUDENBERG Dankzij een ruime 5-1 zege op Elinkwijk én de 1-0 nederlaag van TAVV bij CSW lonkt voor Woudenberg de nacompetitie. In een rechtstreekse confrontatie tegen de ploeg uit Ter Aar kunnen de geelzwarten het volgende week op eigen veld afmaken. ,,Het leek ons in de afgelopen weken te ontglippen, maar dit is voor ons een topzaterdag", weet Jordy van Apeldoorn.

 

Door Edward Doelman

 

De centrale verdediger was samen met zijn maatje Jesper Kranendonk van waarde in de wedstrijd tegen de Utrechters. ,,In de laatste thuiswedstrijd tegen Zevenhoven (uitslag 3-3) waren we heel onrustig in balbezit, we speelden alleen maar lange ballen. Vandaag wisten we eindelijk weer eens een aardig positiespel op de mat te leggen. We bouwden voortdurend op en maakten gebruik van de zijkanten." Het centrale verdedigingsduo werd geflankeerd door Jeroen Hazeleger en Jur van der Heijden, die de geschorste backs David Ajayi en Dirk de Greef vervingen. ,,Toch mooi om te zien dat die twee moeiteloos ingepast worden."

 

OP VOORSPRONG Woudenberg kwam al binnen een kwartier op 1-0, dankzij Jonathan Riezebosch. De spits had een mooie actie in huis en bood Tom de Greef een niet te missen kans. Bij de tweede treffer van de thuisploeg (2-1) draaiden de aanvallers de rollen om. Tussendoor had Elinkwijk de gelijkmaker geproduceerd, nadat keeper Daan Schennink een steekpass verkeerd inschatte en vergat uit te komen. ,,Ondanks dat foutje speelden we volgens mij een aardige wedstrijd", meent Van Apeldoorn.

 

Na de pauze hield de brigade van Arno van Wolfswinkel en Rob van den Broek de 2-1 eenvoudig vast, om vervolgens in het slotkwartier uit te lopen naar 5-1. Kevin Bakker, Mark de Graaf en Joey Kooij (strafschop) waren de schutters, tot tevredenheid van het thuispubliek. ,,Het eerste doel is de nacompetitie bereiken. Dat karwei kunnen we hopelijk volgende week afmaken. Voor mij zou dat ook een mooi verjaardagscadeau zijn", stelt Van Apeldoorn, die op 2 mei 27 jaar hoopt te worden.

 

MOOI AFSCHEID Naast een verjaardagscadeautje wil de linksbenige speler de nacompetitie ook aangrijpen als afscheidstournee. ,,Ik voetbal al sinds mijn vijfde bij Woudenberg, maar woon al enkele jaren in Utrecht. Dat heen en weer reizen tijdens trainingsavonden naast een fulltime baan in Woerden is gewoon niet praktisch. Daarnaast heb ik geen auto en ben ik dus van het openbaar vervoer afhankelijk. Dat alles heeft ervoor gezorgd dat ik na dit seizoen stop bij het eerste", legt Van Apeldoorn zijn situatie uit.

 

Of hij in Utrecht bij een andere club gaat spelen of in een lager seniorenteam bij Woudenberg is op dit moment nog niet bekend. ,,Daar ben ik eerlijk gezegd ook niet zo mee bezig. Eerst wil ik dit seizoen nog wat moois neerzetten bij Woudenberg."