• Tweevoudig doelpuntenmaker Emanuel Makonga vecht met Robert van Hoeflaken om de bal.

    Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer

Woudenberg aan kop na derbywinst

WOUDENBERG Zonder te imponeren heeft Woudenberg de derby bij het gemankeerde Renswoude gewonnen. De 1-3 winst op de 'Kraaien' leverde zelfs een aardige bonus op: na vijf competitieduels (vier zeges) voeren de geelzwarten de ranglijst van de 2e klasse G aan. ,,Maar wéér startten we ronduit slecht."

Aanvoerder Jeffrey de Witte verzuchtte dat na afloop van de gewonnen streekderby. Hoe het kon dat Woudenberg net als vorige week tegen ESC (4-1 zege) slap begon, daar moest de centrale verdediger het antwoord schuldig op blijven. ,,Ik denk zelfs dat we het hele seizoen nog geen één keer een goede eerste helft hebben laten zien. Daar moeten we onszelf rap in verbeteren."

Wel herpakte Woudenberg zich na de openingstreffer van Guido Heiwegen. De kleine Barnevelder, die net als Kay Koster zijn debuut in de basis maakte bij Renswoude, zorgde met een bekeken schot in de verre hoek voor de 1-0 voor de thuisploeg. Een meevaller van jewelste voor de ploeg van Jan van den Heuvel, die in vergelijking met de vorige thuiswedstrijd tegen Lunteren zich een stuk strijdbaarder toonde. Al miste Van den Heuvel meer dan een handvol basisspelers, de streekderby ontpopte zich door de vroege 1-0 tot een aardige wedstrijd.

Woudenberg gaf halverwege het eerste bedrijf meer gas. Joey Kooij mikte eerst nog op de paal, zijn schot op de lat leverde wel de 1-1 op. Emmanuel Makonga liep de terugstuiterende bal eenvoudig binnen. Ook direct na rust drukten de bezoekers het gaspedaal in. Tom de Greef liet één-op-één nog na om te scoren, maar opnieuw Makonga had zijn vizier wel scherp staan.

BILLENKNIJPEN De 1-2 voorsprong na 50 minuten was dus terecht, maar Woudenberg liet na die goals de teugels vieren. ,,We verloren de slag op het middenveld. Dan wordt het gewoon heel lang billenknijpen", merkte De Witte. In drie situaties was de thuisploeg akelig dichtbij de gelijkmaker. Henk Buijs teisterde de onderkant van de lat, Mauro Aalders verzuimde in de rebound raak te koppen. Arjan Verheij (deklat) en Wilfred Top (van dichtbij over) hadden evenmin succes. Coach Jan van den Heuvel wist wat dat betreft wel hoe laat het was. ,,We verzuimen, net als vorige week tegen Valleivogels, in de afwerking. Daar laten we het zelf liggen." Het levert een tegenvallende tussenbalans op: ,,Vijf wedstrijden en maar vier punten. Dan mag je wel spreken van een slechte competitiestart."

Bij Woudenberg hangt de vlag er na de 1-3 winst – David Ayaji kopte in de slotfase de derde van Woudenberg raak - heel anders bij. Na de 5-1 flater bij AVW'66 op de openingsdag van de competitie werd er vier keer gewonnen. Het levert de koppositie op, inclusief de conclusie dat het veldspel nog achterblijft bij de prestaties. Is Woudenberg dan zo goed of zijn de tegenstanders zo slecht? De Witte moest het antwoord blijven. ,,Houd het er maar op dat het ons de afgelopen weken gewoon meezit."

Scoreverloop: 1-0 Guido Heiwegen, 1-1 en 1-2 Emmanuel Makonga, 1-3 David Ayaji