• Jeroen van der Veer

Walking football in Woudenberg

WOUDENBERG ,,We hebben als sportbuurtcoaches tot nu toe onze activiteiten vooral op kinderen en tieners gericht, maar zijn druk bezig met de verbreding daarvan." Aan het woord is Jonathan Riezebosch, die samen met Sjaak Termaaten en Sjoerd Versteeg die rol in Woudenberg vervult. De introductie van 'walking football' is het begin van die verbreding.

 

Walking Football is de nieuwste sport voor zestigplussers. Het is een nieuwe voetbalvorm zonder lichamelijk contact, waarbij sprinten en rennen niet toegestaan zijn. Daarnaast zijn er speciale spelregels. Zo wordt onder meer zonder keepers gespeeld en worden de afmetingen van het veld aangepast. ,,Allemaal bedoeld om het voetbal voor ouderen aantrekkelijk te maken. Het doel is namelijk om ook die doelgroep in beweging te krijgen of te houden", schetst Riezebosch.

Bij die walking footballgroep heeft negentig procent van de spelers nooit eerder gevoetbald. Daarnaast is ongeveer de helft van de groep vrouw. Ook de leeftijden lopen behoorlijk uiteen. Op het sportpark van Roda'46 spelen zelfs tachtigplussers mee. Riezebosch hoopt dat hij in Woudenberg ook een enthousiaste walking footballgroep kan formeren. Op vrijdag 25 september wordt een kennismakingsles op sportpark De Grift georganiseerd. De kennismakingsles is gratis. Aanmelden via snowoudenberg@live.nl of telefonisch: 06-17017205 of 033-2862259.

* Lees meer in De Woudenberger van dinsdag 15 september.

BIJ DE FOTO De drie sportbuurtcoaches van Woudenberg, van links naar rechts: Sjoerd Versteeg, Sjaak Termaaten en Jonathan Riezebosch.