• Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer

VVOP profiteert optimaal van mannetje meer

RENSWOUDE Voor de tweede keer dit seizoen won VVOP van Renswoude. En ook voor de tweede keer beëindigden de 'Kraaien' de wedstrijd met tien man. Nu was het Arjan Verhey die vlak voor rust in kon rukken.

Hans van Schaik

De aanvaller 'verdedigde' bij een corner van de bezoekers de eerste paal. ,,Een aanvaller van VVOP maakte een stapje opzij waardoor ik geen kant meer op kon." Verhey kreeg de indraaiende corner op zijn hand. Scheidsrechter Tulen uit Barneveld was resoluut. Hij trok de rode kaart en legde de bal op de stip. Dit buitenkansje liet Jeffrey Davelaar zich niet ontnemen; 1-1. Hiermee werd de openingstreffer van Henk Buijs teniet gedaan.

Even na deze treffer had de thuisclub de voorsprong kunnen verdubbelen. Spits Mauro Aalders liet na een fout van VVOP-doelman Freek van de Steeg af te straffen. ,,Nadat VVOP in de tweede helft op voorsprong kwam, speelden wij een verloren wedstrijd", sprak Buijs berustend. ,,We liepen in het laatste halfuur achter de tegenstander aan."

De centrale middenvelder keek persoonlijk met een goed gevoel op de wedstrijd terug. ,,Ik speelde een prima potje en was ook scherp." Dat bewees hij bij de openingstreffer toen hij een aanval via Kay Koster en Niels Romeijn keurig afrondde. Maar daar bleef het bij. Na de tweede nederlaag op rij weet Buijs dat zaterdag alleen een driepunter telt tegen hekkensluiter ESC. ,,Dan zijn we veilig."

Hij maakte afgelopen seizoen de overstap van SDVB naar sportpark De Hokhorst. Aan het einde van deze competitie kan hij de weg terug bewandelen. ,,SDVB toonde interesse in mij, maar hier speel ik alles. Voor mijn ontwikkeling en ambities is het beter dat ik hier nog een jaar op het middenveld ga vlammen. Ik moet dan ook aan meer dan tien doelpunten komen."

Jos van Milligen heeft dit aantal bijna te pakken. De speler van VVOP was in de slotfase trefzeker en noteerde zijn negende seizoenstreffer. ,,Als ik me op deze manier blijf ontwikkelen, hoop ik ooit hogerop te gaan voetballen." Voor de Voorthuizenaren staat zaterdag weer een belangrijke wedstrijd op het programma. Directe concurrent Lelystad'67 komt naar sportpark Roeleneng. Met zeven punten uit drie wedstrijden heeft VVOP de weg omhoog ingeslagen. Van Willigen is optimistisch. ,,Misschien kunnen we ons nog wel rechtstreeks handhaven. Zoals wij er in de laatste wedstrijden met z'n allen
voor gaan, kunnen wij van iedereen winnen."

Doelpuntenmakers: 1-0 Henk Buijs, 1-1 Jeffrey Davelaar, 1-2 Daquillio Degama, 1-3 Mathijs van Dusschoten, 1-4 Jos van
Milligen, 2-4 Wilfred Top.