• Foto Rinus van Denderen

VV Woudenberg heeft 'leuke ploeg voor de 1e klasse'

WOUDENBERG In balbezit stappen maken, dat wil Ruud van de Geest met Woudenberg. Maar als nieuwe hoofdtrainer van de eersteklasser waakt hij ervoor om al te radicale veranderingen door te voeren. ,,Deze club heeft succes geboekt met een bepaalde speelwijze. Dat moeten we koesteren en zeker niet overboord zetten."

Edward Doelman

 

Sportpark De Grift is al jaren een baken van rust. Zeven seizoenen lang stonden trainers Rob van den Broek en Arno van Wolfswinkel aan het roer. Met eigen jongens werkte Woudenberg zich op van de derde naar de eerste klasse. ,,Dat heeft mij als buitenstaander zeker verbaasd. Ik ben het dus een beetje gaan volgen. Je leest wat wedstrijdverslagen, interviews met spelers in de krant. Dan kun je niet anders dan concluderen dat het gewoon knap is wat de club hier neergezet heeft."

Ruud van de Geest heeft nu de zeggenschap over de erfenis die door Van den Broek en Van Wolfswinkel achtergelaten is. Hij gaat het nieuwe seizoen in met een selectie van 17 spelers en twee keepers. Spits Kevin Bakker en middenvelder Valentijn Rijnbeek stopten er eind vorig seizoen mee, Mark Radstaake en Emanuel Makonga zijn de nieuwe gezichten. De twee jongelingen zijn - in lijn met het beleid van de club - afkomstig uit de eigen jeugdopleiding. ,,Die talenten worden meteen goed opgevangen in de spelersgroep. Ze worden goed gecoacht en geholpen binnen en buiten het veld", is zijn indruk.

De 49-jarige Spakenburger staat nu aan het hoofd van een 'vriendengroep'. ,,Als buitenstaander zie je al snel dat de spelers hier wat met de club en elkaar hebben. Ze komen in het veld voor elkaar op, het is een homogeen geheel. Dat is voor mij natuurlijk een mooi vertrekpunt." Want zo kijkt Van de Geest naar zijn start bij Woudenberg. Hij borduurt in feite verder op het raamwerk dat achtergelaten is. ,,Ik heb vorig seizoen verschillende wedstrijden met eigen ogen kunnen zien. Zo krijg je een aardig beeld van de mogelijkheden van het elftal en daar wil ik verder aan werken."

Van hem hoeft het Woudenbergse publiek dus geen rigoureuze ingrepen te verwachten. ,,Dat is in mijn ogen de valkuil, waar jonge trainers snel in kunnen trappen." Van de Geest werkte eerder als hoofdcoach onder meer bij EFC'58 in Ermelo, Geinoord Nieuwegein en Zwart-Wit'63 in Harderwijk. ,,Bij Woudenberg wil ik doorbouwen op de ingeslagen weg en leg ik, samen met de rest van de staf, een paar nieuwe accenten, juist op punten waar we onszelf kunnen verbeteren." Zo wil Van de Geest werken aan het eigen aanvalsspel. ,,In balbezit moeten we stappen maken, zowel individueel en als team. De passing op de helft van de tegenstander, ook als de ruimtes klein worden, moet veel beter verzorgd zijn."

Woudenberg is niet zoals voorgaande seizoenen ingedeeld in de 1e klasse A, maar is terechtgekomen in de 1e klasse C. Daarin treft het een gemêleerd gezelschap met tal van onbekende ploegen. ,,Sommige ploegen zeggen mij ook niets, maar het geldt ook andersom. Die ploegen zullen ons ook niet kennen", redeneert Van de Geest, die er wat dat betreft blanco ingaat. Hij hoopt dat nieuwe ploeg zich doorontwikkelt en veilig speelt. ,,Ik ben ervan overtuigd dat we, mits we compleet blijven, een leuke ploeg hebben voor dit niveau."

OP DE FOTO Staand van links naar rechts: Ruud van de Geest (hoofdtrainer), Dennis van Dijk (assistent trainer), Jelmer Hoekstra, Joey Kooij, Mark de Graaf, Erik de Vries, Sam Kollmann, Daan Schennink, Jeffrey de Witte, Jurrian Vissink, Joey Hendriks, Dirk de Greef, Jaap Hoekstra (teammanager), Vincent Bindervoet (fysiotherapeut);

Onder: Robin Hanna, Rick Staal, Marc van Ginkel, Sander van Keulen, Emmanuel Makonga, Jesper Kranendonk, Steffan Kranendonk, Tom de Greef, Mark Radstaake.

Hans van den Berg (verzorger) ontbreekt.