• Theo Beumer EdeStad.nl

Voetbalseizoen van start met streekderby

REGIO Voor Renswoude en Scherpenzeel gaat het seizoen spetterend van start. De buurtploegen strijden tegen elkaar op de openingsdag van het seizoen 2015/2016. Dat blijkt uit het speelprogramma dat de KNVB heeft gepubliceerd. De eerste streekderby op zaterdag 5 september wordt gespeeld op de Hokhorst in Renswoude.

 

Voor Robbert Vlaanderen en Dittgher Aarsen (foto) zit aan die wedstrijd een pikant tintje. Beide aanvallers speelden de afgelopen drie seizoen voor de Kraaien, maar zijn na de zomer weer te bewonderen in het blauwwit van Scherpenzeel.

 

Op dezelfde zaterdag begint Valleivogels in dezelfde klasse ook aan het nieuwe seizoen. De Vogels beginnen met een thuiswedstrijd tegen ASC Nieuwland. De Amersfoorters speelden afgelopen seizoen nog in de 1e klasse. De dorpsderby tussen Scherpenzeel en Valleivogels staat geprogrammeerd op zaterdag 12 december, aan de blauwe zijde van sportpark De Bree.

 

Een klasse hoger begint Woudenberg ook met een thuisduel aan de competitie. Op de eerste speeldag ontvangen de geelzwarten Sliedrecht. De eerste uitwedstrijd in 1A wordt een week later gespeeld tegen JSV Nieuwegein.