• Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer

Woudenberg spint garen bij conflict

WOUDENBERG Hij was 'een beetje over de schreef gegaan'. Maar de confrontatie die coach Jeroen Peters met enkele van zijn sleutelspelers was aangegaan, had wel effect gesorteerd. Woudenberg versloeg zaterdag subtopper FC Breukelen met 1-0. ,,Ik ben aan het provoceren geweest."

Peters had de voorbije weken het verbale conflict gezocht met Tom de Greef, Rick Staal en Joey Kooij. Peters eist meer van deze spelers. ,,We kunnen lang en kort spreken, maar we moeten ons als Woudenberg niets verbeelden. We moeten kei- en keihard werken, bereid zijn om alle vuile meters voor elkaar te maken. Alleen dan hebben wij een kans tegen ploegen zoals Breukelen."

Vorige week ondervond Woudenberg nog hoe machteloos het is als het elftal niet top is. Uit bij Zuidvogels viel de nederlaag met 6-0 niet eens geflatteerd uit. Dat verlies had deels te maken met de personele bezetting, geeft Jeroen Peters aan. ,,Maar ik had daarvoor de boel al opgefokt, juist met de mannen die voor ons het verschil moeten maken."

CONFLICTMODEL Het conflictmodel bewees tegen FC Breukelen, dat zaterdag nog vierde stond op de ranglijst, zijn waarde. Woudenberg liep zich de longen uit het lijf, verdedigde sober en scoorde één keer. Het was voldoende voor een terechte 1-0 zege. ,,Bij Breukelen zeggen ze ook dat we terecht hebben gewonnen. Daar ben ik zó blij om. Dat we verdiend de punten pakken tegen een ervaren eersteklasser, zegt wat over de mogelijkheden van onze ploeg."

De 1-0 was in feite nog een magere afspiegeling van de wedstrijd. De Woudenbergers lieten vooral in het eerste bedrijf na om vaker te scoren. Aanvallen over drie, vier schijven leverden steeds net niet die gehoopte kans op. ,,Was de eindpass goed geweest, dan hadden we het duel al voor de pauze beslist", dacht Peters.

Nu bleef het bij de vroege 1-0 van Tom de Greef, uitgerekend een van de spelers op wie Peters het gemunt had. ,,We eisen bepaalde zaken van elkaar. Jeroen doet dat terecht van ons, maar wij hebben ook ons zegje gedaan, ook over bepaalde trainbare situaties en de keuzes van Jeroen. Die botsing was een goede confrontatie", vond De Greef zelf. Peters had het idee dat hij ´misschien iets te ver´ was gegaan om de jongens uit de tent te lokken. ,,Ik was een cynische, narrige, katterige trainer. Niet de leukste persoon om dan mee te werken." De Greef kon wel lachen toen hij met de uitspraak van zijn coach geconfronteerd werd. ,,Ik denk dat hij nu wel weer bijdraait."