• Guido de Boer
  • Guido de Boer

Woudenberg in mineur de winterstop in

WOUDENBERG In mineur gaat Woudenberg de winterstop in. De geelzwarten verloren vanmiddag met 1-4 van buurman Roda'46, wat voor de thuisploeg de vierde nederlaag op rij betekende. Een taxatiefout van doelman Mike van der Vaart was debet aan het verlies.

Het ging mis in de 59ste minuut, juist in een fase waarin de streekderby alle kanten op kon. Woudenberg was voetballend weliswaar de mindere van de roodzwarte buren, maar compenseerde dat met eigen wapens: arbeid én de vrije trap van Joey Kooij. De specialist had vijf minuten na de pauze genoeg aan zijn eerste kans op de rand van het strafschopgebied. De bal zeilde over de muur, via de lat en Roda'46-keeper Daan Broere in het doel. Het betekende de 1-1, nadat Jamal Lachkar voor de pauze de bezoekers aan de leiding had gebracht.

INSCHATTINGSFOUT En toen, net voor het uur, maakte Van der Vaart een inschattingsfout. Hij verliet de lijn om een diepe bal aan de zijkant te onderscheppen. ,,Je gaat natuurlijk lopen in de overtuiging dat je die bal kunt hebben. Maar na vijf meter wist ik het niet zo zeker meer", haalde Van der Vaart het moment terug. ,,Maar dan is er geen weg meer terug. Ik ging uiteindelijk net met mijn hoofd onder de bal door. Als ik wat langer haar had gehad, was het genoeg geweest."

Nigel van Zelst profiteerde. Uit een moeilijke hoek prikte hij de 1-2 raak, niet veel later gevolgd door 1-3 en 1-4. Met de hattrick was Van Zelst matchwinner. Van der Vaart wist hoe laat het was. ,,Heel simpel: Ik ben trots op de manier waarop we speelden en terugkwamen tot 1-1, maar bij die 1-2 zat ik fout. Zo hard moet je zijn, ook voor jezelf."

HEKKENSLUITER Hard is ook de werkelijkheid voor de Woudenbergers, die wisten dat zij het na de titel in 2G het zwaar zouden krijgen in de eerste klasse. Met 7 punten uit 12 wedstrijden gaat de ploeg van Jeroen Peters als hekkensluiter de winterstop in. ,,Natuurlijk gaan we onze rug rechten", benadrukt de oefenmeester. ,,Maar de realiteit is dat we er in 2020 alles aan moeten doen om eerst maar één ploeg onder ons te houden om directe degradatie te voorkomen."

Dan zal Woudenberg in elk geval minder fouten moeten maken én vaker moeten scoren, weet Peters. ,,Ik houd het op een kwestie van gebrek aan kwaliteit en jeugdigheid. Want ondanks dat we verliezen, ben ik best te spreken over de manier waarop we vandaag speelden. Als je bedenkt dat we drie van onze beste spelers misten, dan hebben we het een klein uur niet onaardig gedaan."