• Tom de Greef op archieffoto: ,,We komen op dit moment kwaliteit en power tekort. -

    Guido de Boer

Woudenberg heeft alleen nog 'jong grut' over

WOUDENBERG In de kelder van de eerste klasse A heeft Woudenberg slechte zaken gedaan. Op eigen veld gingen de geel-zwarten met 1-3 onderuit tegen Monnickendam. ,,Ik gebruik het niet als excuus, maar ik heb alleen nog maar jong grut over."

Die conclusie trok trainer Jeroen Peters na afloop van de lelijke wedstrijd. Die maakte duidelijk wat de Woudenbergers eigenlijk al sinds het kampioenschap in de tweede klasse G weten. ,,We spelen nu echt keldervoetbal." Dat deed Woudenberg tegen Monnickendam met jong grut: vier spelers die zaterdag aan de aftrap verschenen, zijn in de 21ste eeuw geboren. Ook invallers Jarie van Egdom en Joost de Vries vielen in die categorie. Veelzeggend was de schreeuw van coach Peters toen Van Egdom zich liet aftroeven door een tegenstander: ,,Jarie, je moet voelen waar je tegenstander zit. Dit is een ander niveau!"

Het gevraagde niveau kon Woudenberg niet aantikken, al was er één moment dat de thuisploeg het duel naar zich toe had kunnen trekken. Na rust (1-1 doelpunt Joey Kooij) kreeg Alec Stalman een uitgelezen kans op een 2-1 voorsprong, maar hij rondde niet juist af. Twee fouten in het hart van de defensie deden de geel-zwarten vervolgens de das om: 1-3. Monnickendam overleefde ondanks wat kansjes voor Woudenberg de slotfase zonder te hoeven billenknijpen.

KWALITEIT TEKORT ,,Als iedereen fit is, hebben we een team dat lastig te verslaan is", benadrukt Tom de Greef, die zich voorin een slag in de rondte werkte. Het was een kansloze exercitie. ,,Dit is een pijnlijke nederlaag. We komen op dit moment kwaliteit en power tekort." Met dat laatste doelt De Greef op duelkracht, op ervaring, op mentale veerkracht. ,,Maar we beschikken over een smalle selectie. Vandaag misten we achterin drie bonken (Jeffrey de Witte, David Ayaji en Sander van Keulen). En vergeet ook niet dat we na vorig seizoen ook nog Steffan Kranendonk (gestopt) en Mark de Graaf (naar Scherpenzeel) zijn kwijtgeraakt."

Ploeggenoot Joey Kooij vond dat de 'grotere spelers' van Woudenberg meer hadden moeten brengen, om vervolgens tot de conclusie te komen dat er maar twee van die categorie op het veld stonden. ,,Je kunt het die jonge jongens niet kwalijk nemen. Zij worden nu voor de leeuwen gegooid. Zij brengen allemaal wat leuks mee, maar het is allemaal nog niet goed genoeg."