• Van Wolfswinkel, helemaal links, vierde de overwinning van Basel uitgebreid mee.

    FC Basel 1893/Instagram

Van Wolfswinkel maakt rentree bij Basel

WOUDENBERG De Woudenbergse voetballer Ricky van Wolfswinkel heeft zaterdag zijn rentree gemaakt bij FC Basel. In het met 0-4 gewonnen duel met Zurich viel hij in de 81e minuut in voor Arthur Cabral.

Van Wolfswinkel liep begin dit seizoen een hersenschudding op. Uit scans die werden gemaakt kwam ook naar voren dat de speler een aneurysma in zijn hersenen had. Dat is een uitstulping in een bloedvat van de hersenen, die kan leiden tot een hersenbloeding. Een operatie was daarom noodzakelijk en een maandenlange revalidatie volgde.

In december had hij de training in Zwitserland weer hervat, maar moest daarbij fysiek contact vermijden. Koppen was helemaal niet toegestaan. Maar sinds afgelopen week mocht Van Wolfswinkel weer zonder beperkingen trainen en wedstrijden spelen en direct zaterdag zat hij alweer bij de wedstrijdselectie, en kwam hij dus binnen de lijnen.

Bij een stand van 0-3 mocht de Nederlander invallen en Basel maakte er enkele minuten later nog 0-4 van. In de slotminuut kwam Van Wolfswinkel zelfs nog een paar centimeter te kort om zelf ook nog gevaarlijk te worden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Herzlich willkommen zurück @rickyvw9 ?? #FCBasel1893 #zämmestark

A post shared by FC Basel 1893 (@fcbasel1893) on