• Mauro Aalders krijgt een kans tegen Nieuwland.

    Foto Rinus van Denderen

Ironie bij Renswoude na tweede bekerzege

RENSWOUDE Lachende gezichten bij Renswoude, dat tot dusverre een prima voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen draait. Dankzij de 0-2 zege bij ASC Nieuwland zijn de Kraaien zelfs al zeker van een vervolg in het districtsbekertoernooi. ,,Prachtig toch?"

Dat was ironie van trainer Jan van den Heuvel, die eigenlijk geen waarde hecht aan de goede resultaten in de bekercampagne. ,,Het wil zeker niet zeggen dat ik ontevreden ben, hoor. Ik ben juist heel blij met de manier waarop mijn team zich ontwikkelt. Maar dat is alles. De resultaten an sich zeggen mij niet zoveel."

De coach uit Hoevelaken weet ook wel dat zijn elftal de districtsbeker noch de titel in de tweede klasse G zal winnen. ,,Mijn idee is dat onze klasse ten opzichte van vorig jaar een stuk sterker op geworden is. Daar moeten wij ons tegen wapenen en daar staat onze voorbereiding in het teken van. Het eerste competitieduel tegen Batavia'90, dan moeten wij er staan." Van den Heuvel predikt net als vorig seizoen realisme in het kasteeldorp. ,,Wij gaan niet de lakens uitdelen in deze klasse, dat is wel duidelijk. Wij moeten gewoon punten sprokkelen en kijken hoe hoog we kunnen eindigen."

VERSTERKINGEN Dat doet Renswoude met een behoorlijk nieuw aangezicht. Zo verschenen tegen ASC Nieuwland nieuwkomers Larsson van Dijk (VV Barmeveld) en Thijs Klopper (DVSA) aan de aftrap, terwijl ook Guido Heiwegen en Mo Issaoui in de basis begonnen. Laatstgenoemde spelers kwamen vorig jaar niet veel aan de bak. ,,Maar je ziet dat deze jongens ook stappen zetten, terwijl Larsson en Thijs prima versterkingen zijn", vindt Van den Heuvel, die weet dat hij met een relatief smalle selectie moet werken. Zaterdag deed hij dan ook met succes een beroep op Robin Kooistra uit het tweede elftal. ,,Dat is het mooie van Renswoude. Ik weet dat er in het tweede nog een stuk of vijf jongens lopen die ons eventueel uit de brand kunnen en willen helpen."

Tegen Nieuwland liet Renswoude een frisse indruk achter. Het team herbergt veel loopvermogen en duelkracht, wapens die zowel verdedigend als aanvallend ingezet worden. Spits Mauro Aalders speelt daarin een belangrijke rol als aanspeelpunt. ,,We hebben onze eigen speelwijze. Nieuwland had het zwaar en had geen grip op onze middenvelders", zag Van den Heuvel. Het vertaalde zich ook in de uitslag. Issaoui had na ruim een kwartier spelen prijs uit een hoekschop (0-1), terwijl de 0-2 gescoord werd door Wilfred Top. De Barneveldse buitenspeler was het eindstation van een goede tegenaanval, ingeleid door Gerwin van Essen en Arjan Verheij.