• Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer

Valleivogels wint knotsgekke derby van Renswoude

SCHERPENZEEL Voor het eerst in drie seizoenen heeft Valleivogels buurman Renswoude weer eens in een competitieduel verslagen. De ploeg van trainer Dennis van der Steen trok na een ruststand van 1-2 met liefst 5-3 aan het langste eind. Het knotsgekke scoreverloop zegt alles over de onderhoudende derby. ,,Ik ga door het stof."

 

Renswoude heerste in het eerste bedrijf en scoorde via Ralph Boom en Jos van Leeuwen twee maal. Met name voor laatstgenoemde was dat een mooie mijlpaal. De ontevreden Van Leeuwen verdedigde de vorige seizoen nog de kleuren van de Vogels en haalde op die manier zijn gram.

De wraak leek daarmee zoet, maar uitgerekend de buitenspeler hield een bittere smaak aan de derby over. Vlak voor rust scoorde Jimmy de Greef uit het niets de 1-2, drie minuten na rust trok Wilbert Thomassen de derbystand weer gelijk. Bij 2-2 had Van Leeuwen zijn ploeg naar een nieuwe voorsprong moeten schieten. Op snelheid troefde hij de hele defensie van de Vogels af, maar voor de neus van keeper Sven Hardeman schoof hij het leer naast de verkeerde kant van de paal.

 

FORTUIN De thuisploeg profiteerde, met meer geluk dan wijsheid. Friso Drewes loste in de tegenaanval een schot dat naast zou stuiteren, maar via de carambole plofte de bal in de touwen. Vanaf dat moment speelde Valleivogels een gewonnen wedstrijd. Uitblinker Remon Liefting, die in het tweede bedrijf heerste op het middenveld, zorgde voor de 4-2. Jimmy de Greef deed daar met de vijfde treffer van de thuisploeg nog een schepje bovenop.

Bij beide doelpunten was de hoofdrol echter weggelegd voor de aangever: Wilbert Thomassen. Bij het doelpunt van Liefting had de buitenspeler een fijne voetbeweging in huis, bij de treffer van De Greef verzond hij een sublieme pass naar de overzijde van het voetbal. Het waren, voetballend gezien, de hoogtepunten van de derby. De eretreffer van de teruggekeerde Henk van Essen (5-3) deed daar niets aan af.

 

GEWOON SLECHT Aanvoerder van Valleivogels Remon Liefting realiseerde zich direct na afloop dat zijn ploeg met de driepunter goed weggekomen was. Renswoude liet na om in de eerste helft de 0-3 aan te tekenen, ,,In de eerste helft was het gewoon slecht, ik snapte eigenlijk niet hoe het mogelijk was. We wilden graag druk zetten op hun defensie, maar daar kwamen zij steeds onderuit. We kregen geen vat op hun lopende mensen." Over het uiteindelijke resultaat en zijn eigen spel mocht de middenvelder wel tevreden zijn. ,,Ik heb vorig seizoen een moeilijk jaar gehad en heb soms op de bank gezeten, maar ik merk dat ik aan de betere hand ben, zeker sinds de wedstrijd tegen VVOP. Het goede gevoel komt terug en dat is fijn om te ervaren."

Bij het teleurgestelde Renswoude ging de blik uiteraard uit naar Jos van Leeuwen, die ondanks zijn prima optreden toch de schlemiel van de middag was. Hij oordeelde hard over zichzelf, waarbij hij vooral terugging naar het één-op-éénmoment met Sven Hardeman. ,,Ik ga door het stof. Sven Hardeman bleef lang staan, maar ik had die bal natuurlijk moeten scoren. Met die misser heb ik het team tekort gedaan."