Valleivogels treft WNC in nacompetitie

SCHERPENZEEL Valleivogels speelt volgende week in de eerste nacompetitiewedstrijd om promotie tegen WNC, de nummer 12 uit de eerste klasse A. Dat doet de ploeg van Dennis van der Steen op volle oorlogssterkte. In het slotduel tegen De Vecht bleven lijf en leden heel. Ook werden geen kaarten gepakt. ,,Het zal niet eenvoudig worden, maar we gaan voor het hoogste. Promoveren zou de bekroning van een prachtig seizoen zijn", vindt Van der Steen.

 

In het laatste duel tegen De Vecht pakten de Vogels bovendien de volle buit. In de slotfase zorgden voor Wilbert Thomassen (twee keer), Jos van Leeuwen en Sven van Rossum voor de 4-0 zege. De doelpunten werden gescoord nadat Gerrit de Wit na zestien seizoenen was afgezwaaid als grensrechter. ,,Een gouden wissel", grapte Van der Steen.

Maar de joligheid gaat er na zaterdag vanaf. Van der Steen maakt jacht op promotie met zijn team. De eerste horde is WNC over twee duels. ,,Een goed voetballende ploeg. ZIj zullen wat dat betreft verder zijn dan wij", denkt de trainer. Met passie wil hij dat verschil compenseren. ,,Met onze strijdwijze kunnen wij het iedere ploeg moeilijk maken."

Valleivogels begint aan het tweeluik tegen WNC met een uitwedstrijd. ,,Ik hoop op een tactisch steekspel. Wellicht kunnen we het dan thuis afmaken." Om te promoveren moet Valleivogels twee ronden én een finale op neutraal terrein winnen.