• Valleivogels-FC Driebergen

    Guido de Boer

Valleivogels sprokkelt weer driepunter in februari

SCHERPENZEEL Groots was het zeker niet wat Valleivogels bij 't Vliegdorp op de mat legde. De ploeg van Dennis van der Steen begon nog voortvarend, maar zakte na een kwartier weg. De vroege 0-1 van Sven van Rossum bleek uiteindelijk voldoende voor een veertiende driepunter. En passant speelde achtervolger IJFC met 1-1 gelijk bij Hoevelaken. ,,Februari is een sprokkelmaand, waarin je zo min mogelijk steken moet laten vallen. Dat is goed gelukt, ondanks dat we qua voetbal nog niet op het niveau van voor de winterstop zitten", stelt Van der Steen.

 

De wedstrijd in Soesterberg begon veelbelovend. Al na drie minuten bracht Jimmy de Greef met een steekbal Sven van Rossum in stelling. De topscorer had een sleepbeweging in huis en prikte zijn veertiende seizoenstreffer zonder problemen raak. ,,Daarna hebben we nog een paar goede aanvallen gehad, maar na een kwartier verloren we de grip op het middenveld. Dat gedeelte is normaal gesproken toch een van onze sterkste punten."

 

Dat leidde niet tot grote kansen, maar Van der Steen zat in de tweede helft niet lekker op de bank. ,,Eigenlijk is het maar één keer hectisch geweest voor ons doel, maar je weet dat er maar één bal goed hoeft te vallen." In het veld werd gekozen om de 0-1 over de streep te trekken. Dat ging de Vogels in de slotfase eenvoudig af, omdat 't Vliegdorp vijf minuten voor tijd en in blessuretijd een rode kaart kreeg. ,,We hadden zelfs nog genoeg mogelijkheden voor de 0-2, maar voorin waren we te onnauwkeurig."

 

Op de archieffoto matchwinner Sven van Rossum in actie. De foto is van de wedstrijd tegen FC Driebergen.