Valleivogels in slotfase naast FC Horst

SCHERPENZEEL Na drie zeges op rij stevende Valleivogels af op een nederlaag. In en tegen Horst kwam de formatie van Dennis van der Steen twee keer op achterstand, maar beide keren werd de achterstand weggepoetst. In de negentigste minuut zorgde Jelle Staal met de 2-2 voor opluchting in het Scherpenzeelse kamp. ,,We zijn blij met het punt, maar aan de andere kant hebben we te weinig gekregen."

 

Van der Steen geloofde bijna niet wat hij zag. Zijn ploeg stond halverwege op een 2-1 achterstand, maar vond dat zijn ploeg weinig te verwijten viel. ,,We hebben veel kansen gecreëerd en speelden eigenlijk onze beste wedstrijd van het seizoen." Wilbert Thomassen miste een riante kans, terwijl Robert van den Broek op de lat kopte. ,,Uit een omschakelmoment en een mooie vrije trap scoorde Horst de doelpunten. Zij hadden voorin een paar goede voetballers rondlopen."

Omdat Nick Engelen tussen beide treffers van de thuisploeg ook scoorde, was het halverwege 2-1. Na rust begon de inhaalrace. ,,Zij lieten ons voetballen", zag Van der Steen. Het leverde wat kansen op, maar lange tijd geen treffer. Jelle Staal zorgde in de laatste minuut van de officiële speeltijd echter voor vreugde bij de Vogels. De invaller bezorgde zijn ploeg een punt. ,,Dat punt moet je koesteren, zeker omdat die goal zo laat viel. Maar wij hadden eigenlijk hier moeten winnen", beschrijft Van der Steen zijn 'mixed feelings'.