• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Valleivogels krijgt bonus met nacompetitie

SCHERPENZEEL Al is het nog niet officieel, Valleivogels mag aantreden in de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse. Dat is vrijwel zeker na de 0-5 uitoverwinning bij VRC. ,,Natuurlijk houden we nog een kleine slag om de arm, maar we zijn nu heel, heel dichtbij", weet coach Dennis van der Steen.

 

Zijn ploeg had een gouden zaterdag, met dank aan VVOP. De Voorthuizenaren gingen onderuit tegen AGOVV (1-2), terwijl de Vogels uithaalden in Veenendaal. Met liefst vijf doelpunten werd het doelsaldo aanzienlijk verbeterd. De vierde plaats in de eindklassering is dus zo goed als zeker. De voorsprong van drie punten en een beter doelsaldo (+11) ten opzichte van VVOP zijn geruststellend. Alleen een scenario zoals Spanje-Malta in 1983 (12-1), waardoor Oranje het WK in 1984 misliep, kan het nog verpesten. ,,Maar dat is zeer onwaarschijnlijk. Dan moet VVOP ruim winnen van VIOS, dat nog speelt om erin te blijven", weet Van der Steen.

Daarnaast moet Valleivogels dan op de slotdag ook nog van Renswoude verliezen. En dat ligt gezien de fraaie reeks - tegen VRC werd de vijfde overwinning op rij geboekt - niet direct voor de hand. ,,We zitten goed in ons vel en zullen ook op de laatste speeldag alles geven. Sowieso ben ik niet van plan om bepaalde jongens volgende week te sparen. De wedstrijd tegen Renswoude is bovendien een derby."

 

ONTLADING EN RUST In Veenendaal werd na een moeizaam eerste half uur VRC naar een 5-0 nederlaag gespeeld. ,,Het was slordig in de openingsfase. De inzet voor beide ploegen was hoog en die spanning was terug te zien in het veld." Peter van de Pol brak de ban na een corner van Jamal Ouassif. De buitenspeler zorgde vervolgens een minuut later voor de 0-2, een bijzonder fraaie lob. ,,De goals zorgden voor ontlading en rust in de ploeg", zag Van der Steen.

Na de pauze ging VRC va banque spelen. Dat speelde Valleivogels in de kaart. Op aangeven van Ouassif loodste Wilbert Thomassen zijn ploeg in veilige haven: 0-3. ,,Haal die bal snel uit het net, we moeten nog meer scoren. We wisten wat de stand bij VVOP was", verwoordt Van der Steen het gevoel in het Scherpenzeelse kamp. De ingevallen Bart van de Vliert was in de slotfase nog tweemaal trefzeker, waardoor de uitslag ongekend hoog uitviel.

 

STERKE SEIZOENSHELFT Daarmee kunnen de Scherpenzelers zich dus opmaken voor een toetje, een bonus die halverwege het seizoen ondenkbaar was. Valleivogels begon aan de tweede seizoenshelft met 14 punten. Na de winterstop staat de teller al op 26 punten. ,,We weten dus waar we het dit seizoen hebben laten liggen", meldt Van der Steen, die zich liever op de actualiteit richt. ,,Deze reeks na de winterstop maakt mij trots."