• Voetbal: Derby VVOP - Valleivogels

    Henk Hutten
  • Voetbal: Derby VVOP - Valleivogels

    Henk Hutten
  • Voetbal: Derby VVOP - Valleivogels

    Henk Hutten

Valleivogels juicht in blessuretijd

SCHERPENZEEL De ontlading in het kamp van Valleivogels was groot. In blessuretijd schonk Jimmy de Greef zijn ploeg de zege bij VVOP: 2-3. ,,Iedereen vloog het veld in van vreugde. Er barstte een grote emotionele bom", verwoordt Dennis van der Steen.

 

De coach zag dat zijn ploeg in Voorthuizen goed speelde, maar wel tegen een paar 'mentale dompers' aanliep. Na de goede eerste helft (1-0 van Aart van Veldhuizen en de 1-1 van Jelle Staal) ging direct na rust alles mis. Jeffrey Davelaar strafte een fout van keeper Sven Hardeman op fraaie wijze af met de 2-1. Bovendien miste Jelle Staal bij 2-2 ook nog eens een strafschop. ,,Maar we bleven voetballen en druk houden op hun doel", zag Van der Steen. Al voor de gemiste strafschop was Valleivogels op gelijke hoogte gekomen. Remon Liefting schoot tegendraads raak na een prima aanval.

In de slotfase bleef Valleivogels de weg naar doelman Verwaal zoeken. Het leverde de 2-3 van Jimmy de Greef op, waarmee de eerste driepunter van het seizoen een feit is. ,,Een heerlijk einde nadat de ploeg mentale weerbaarheid heeft getoond", vat Van der Steen samen.