• Bas Slob

Valleivogels heeft de smaak te pakken

SCHERPENZEEL Valleivogels heeft de smaak van het winnen te pakken. Nadat vorige week op de valreep VVOP verslagen werd, was zaterdag het nog ongeslagen AVW'66 het slachtoffer van de roodwitte dadendrang. Het werd liefst 4-1 op De Bree-West. ,,Dat doet ons allemaal goed."

 

Dat stelt Dennis van der Steen vast. Met name de manier waarop zijn ploeg de tegenstander uit Westervoort terugwees, dat geeft de coach voldoening. ,,De tweede helft hebben we de wedstrijd in handen genomen. We wonnen ontzettend veel duels." Dat deden de Scherpenzelers nadat het eerste bedrijf gelijkwaardig was. Robert van den Broek opende vanaf de strafschopstip de score, Ivo Rigter zorgde voor de 1-1.

Na rust ging Valleivogels beter draaien. ,,We veroverden de bal op het middenveld en konden vervolgens veel over de grond spelen", zag Van der Steen. Dat betaalde zich uit in de 57e minuut, toen Wilbert Thomassen doeltreffend afrondde. Die voorsprong gaven de Vogels niet meer weg. Thomassen en Remco van de Fliert bepaalden de eindstand op 4-1.

Met de zege gaat Valleivogels een derbyweek in. Dinsdag komt Woudenberg in een bekerduel op bezoek, volgende week is Renswoude de tegenstander. ,,Er ligt een mooie week in het verschiet."