Valleivogels geeft goede serie een vervolg

SCHERPENZEEL Valleivogels heeft de goede start na de winterstop een passend vervolg gegeven. Op eigen veld werd VIOS Vaassen met 4-1 verslagen, waardoor de ploeg van Dennis van der Steen voorlopig opgeklommen is naar de zevende positie. ,,We staan tenminste aan de goede kant van de ranglijst", lacht de trainer. De suggestie dat het lek boven is, wijst Van der Steen van de hand. ,,Ik heb helemaal geen lek gezien."

 

Valleivogels begon de tweede seizoenshelft op de elfde positie, een plek die aan het eind van het seizoen veroordeelt tot het spelen van nacompetitie. Daar willen en hoeven de Scherpenzelers helemaal niet aan te denken, zo benadrukte Van der Steen wekenlang. De resultaten in de eerste twee maanden van 2017 bevestigen die lezing. Inmiddels staat de teller op 7 punten uit 3 duels. ,,Dit hebben we vast in ons rugzakje zitten en dat voelt lekker", zegt Van der Steen.

 

GEEN PANIEK Nog belangrijker vindt hij echter de manier waarop de tegenvallende resultaten binnenskamers verwerkt werden. ,,De grootste winst is dat we met z'n allen niet in paniek zijn geraakt. Continuïteit, vertrouwen en een goede sfeer hebben altijd vooropgestaan, ook in de weken dat we het moeilijk hadden en moesten wennen aan de andere manier van voetballen in 'Oost'. Het niet twijfelen aan elkaar en aan wat we doen, is heel belangrijk geweest."

Daarnaast greep de technische staf van de Vogels de winterstop aan om andere accenten te leggen. Met druk vooruitspelen wil Van der Steen nog graag, maar regelmatig wordt nu ook gas teruggenomen. Tegenstanders worden wat verder van de eigen goal opgevangen. ,,Inzakken en als een blok spelen, dat gaat nog met vallen en opstaan. We kunnen daarin nog verbeteren. Maar door daar in te variëren, worden we voor tegenstander ook onvoorspelbaar", verklaart de oefenmeester uit Houten.

OPSTARTPROBLEMEN Tegen VIOS Vaassen werd een regelmatige overwinning geboekt. ,,Al moesten we even opstarten, omdat VIOS in de eerste helft best vroeg druk zette. Daarmee werden we toch een beetje verrast." De wisselpass bood na ruim 10 minuten uitkomst. Niels Sikking opende vanaf linksachter diagonaal op rechtsbuiten Jamal Ouassif, waarna Leo van Eem eenvoudig de 1-0 kon binnentikken. De treffer werd door Erik Koldenhof tenietgedaan. Hij bekroonde een goede aanval van de bezoekers met de gelijkmaker.

Toch ging Valleivogels met een voorsprong rusten. Ouassif zette de combinatie met Jimmy de Greef op en mocht zelf de 2-1 maken. ,,En de 3-1 had natuurlijk ook nog moeten vallen", erkent Van der Steen. De Greef werd gehaakt in het strafschopgebied, maar Robert van den Broek miste de toegekende strafschop.

Na rust werd alsnog de score uitgebreid. Uitblinker De Greef had een mooie lichaamsschijnbeweging in huis en speelde zichzelf daarmee vrij. Voor hem was het vervolgens een koud kunstje om de 3-1 te benutten, zijn elfde goal van het seizoen. ,,Daarna hebben we nagelaten om er een hoge score van te maken." Alleen Jos van Leeuwen wist het net nog te vinden. De 4-1 is voor Van der Steen echter ook genoeg. ,,Dat we op deze manier uit de winterstop gekomen zijn; dat is voor ons heerlijk!"