• Turnsters Marlene Timmermans (links) en Madelon van der Heijden.

  Nikki Versteeg
 • Marlene Timmermans poseert op de balk.

  Nikki Versteeg
 • Madelon van der Heijden.

  Nikki Versteeg
 • Madelon van der Heijden.

  Nikki Versteeg
 • Marlene met de trainsters Nikki Versteeg en Nadine Brouwer.

  Nikki Versteeg
 • Marlene Timmermans en Madelon van der Heijden

  Nikki Versteeg
 • Marlene Timmermans.

  Nikki Versteeg

Turnsters Longa in de hoogste finales

[WOUDENBERG} Twee turnsters van gymnastiekvereniging Longa Woudenberg turnden afgelopen zaterdag de hoogst haalbare finale in hun niveau. Een zeer knappe prestatie! Madelon van der Heijden turnde de districtsfinale in Amsterdam en Marlene Timmerman mocht naar Duiven voor het NK.

De 14-jarige Madelon turnde de districtsfinale in de 4e divisie. De beste 36 meisjes uit het district Mid-West streden hier om de titel Districtskampioen. Madelon had de lat voor zichzelf erg hoog gelegd en kon daardoor minder ongedwongen turnen. Op sommige momenten vertaalde zich dat naar minder sterkte elementen. Gelukkig wist zij zich steeds weer te herpakken en ook mooie elementen te turnen.

Madelon begon ijzersterk op balk. Ze liet een overtuigende strakke oefening zien die goed was voor de tweede plek op dit toestel. Op vloer liet zij vervolgens tijdens het in-turnen prachtige series zien. Tijdens de wedstrijdoefening ging er in de eerste serie iets mis, waardoor ze de rest van de oefening haar ritme kwijt was. Hoewel de score prima was, liet ze hier kostbare punten liggen.

Op sprong turnde Madelon een goede half in-half uit. Na drie toestellen was zij nog steeds in de race voor een podiumplek. Op brug heeft zij het afgelopen wedstrijdseizoen meerdere malen de hoogste score gehaald. Ook vandaag turnde zij een zeer strakke oefening. Zij miste echter een eis wat een kostbare halve punt kostte. Uiteindelijk eindigde Madelon op een mooie 7e plaats. Zij kan tevreden en met trots terugkijken op het afgelopen wedstrijdseizoen waarin zij weer is gegroeid.

Marlene Timmermans mocht haar opwachting maken tijdens het Nederlands Kampioenschap turnen in de 2e divisie. Een cadeautje voor de 14-jarige turnster die dit seizoen gepromoveerd is naar een hogere divisie. Marlene kampt het gehele seizoen al met blessures, waardoor zij niet optimaal heeft kunnen trainen. Met haar doorzettingsvermogen en harde werken wist zij een plekje in de finale te bemachtigen. De beste 36 turnsters van het land streden hier om de titel bondskampioen.

Marlene verscheen zaterdag ontspannen aan de start en wist dit gedurende wedstrijd vast te houden. Dit zorgde ervoor dat zij alles uit zichzelf kon halen. Marlene startte sterk op het toestel vloer met moeilijke elementen en knappe combinaties. Dit leverde haar een persoonlijk puntenrecord op. Op het tweede toestel sprong liep het helaas niet zoals gepland, omdat zij niet uitkwam met haar aanloop. Helaas bleven hier dus wat punten liggen.

Op de overige twee toestellen heeft Marlene dit vervolgens helemaal goed gemaakt. Tijdens de oefening op brug verraste zij zichzelf en haar trainsters door voor het eerst met succes een reuzenzwaai te turnen. Zij sloot haar wedstrijd vervolgens af met een plaatje van een balkoefening. Met een enorm trots gevoel kon Marlene vervolgens weer huiswaarts gaan.

Longa is erg trots op de fantastische prestaties van deze turnsters.