• Guido de Boer

Tom de Greef schiet Woudenberg naar zege

WOUDENBERG Een fraai doelpunt van Tom de Greef heeft Woudenberg opnieuw drie punten opgeleverd. In Huizen werd het gerenommeerde Zuidvogels met 0-1 verslagen. ,,Zij zitten al jaren in de eerste klasse, terwijl wij net komen kijken", benoemt de doelpuntenmaker het verschil in status tussen beide ploegen. ,,Daarom zijn dit drie heel lekkere punten."

 

Zonder de geblesseerde aanvoerder Jelmer Hoekstra, maar wel met Joey Kooij had Woudenberg het zwaar in Huizen. ,,Zij hadden misschien wel de overhand, maar wij waren in de omschakeling gevaarlijker", denkt De Greef. Nadat Kevin Bakker de eerste kans liet liggen, had de linkerspits een fraai staaltje balgevoel in huis, die leidde tot de 0-1. ,,Een hoge voorzet van Mark de Graaf kon ik aannemen. De bal lag een beetje onder mij, maar uit stand probeerde ik toch maar te schieten." De inzet van De Greef verdween over de keeper van de thuisploeg hoog in de touwen. ,,Heerlijk om zo te scoren."

 

Na de pauze nam Zuidvogels nog sterker de regie over de wedstrijd, maar Woudenberg bleef op de been. In de counter had Bakker zelfs de 0-2 op zijn schoen, maar hij kon de drie punten niet eerder veilig stellen. Dat deerde de Woudenbergse feestvreugde geen moment. De geelzwarten staan na vijf speelronden in het linkerrijtje. ,,Het gaat inderdaad lekker. Ik ben benieuwd hoe we het zullen doen in de derby tegen Roda´46."

 

De foto van Tom de Greef komt uit het duel van vorige week, toen Woudenberg VVZ'49 versloeg.