• Woudenberg - Veensche Boys

    Guido de Boer

Tom de Greef schiet Woudenberg naar finale

WOUDENBERG ,,Ja, dit is lekker, zeker nadat ik er een paar weken uitlag." Aan het woord is Tom de Greef, die voor Woudenberg in de return van het nacompetitieduel tegen AMVJ terugkeerde in de basis. De linkeraanvaller bewees direct zijn waarde: zijn doelpunt in de derde minuut leverde de zege (0-1) op, waardoor de Woudenbergers na de 2-2 in de heenwedstrijd de finale tegen Almkerk hebben bereikt. ,,We hebben dit seizoen niet ons beste jaar gehad, maar we spelen al jarenlang mee in de bovenkant van de tweede klasse. Ik denk dat we er nu aan toe zijn om de stap naar de eerste klasse te zetten", meldt De Greef.

 

Edward Doelman

 

Of de zege in Amstelveen verdiend was? De matchwinner vindt dat moeilijk om aan te geven. ,,Ik denk dat wij de beste kansen hebben gekregen, maar AMVJ had wel de overhand. Zij hadden het meeste balbezit, wij waren aan het counteren." Dat voetbal kon Woudenberg zich permitteren, omdat de Greef zijn ploeg al vroeg op rozen zette. ,,Joost Hazeleger en Jonathan Riezebosch zorgden voor de voorbereiding, daarna kon ik de bal aannemen en vanaf een meter of tien raak schieten."

 

COMPACT De pickstart was bepalend voor de rest van de wedstrijd. Hoewel de ploeg van Arno van Wolfswinkel en Rob van den Broek aanvallend voetbal voorstaat, werd nu gekozen om de nul zo lang mogelijk vast te houden. ,,Als aanvallers zakten we terug tot de middenlijn. Pas op dat moment gingen we druk zetten."

 

AMVJ bleek niet bij machte om grote gaten in de hechte defensie van Woudenberg te vinden. ,,Natuurlijk werden zij wel eens gevaarlijk, maar onze verdedigers inclusief keeper Daan Schennink verdienen een groot compliment. Zij hebben veel ballen weggewerkt." Wel kwam Woudenberg in de tweede helft enkele keren goed weg. ,,Zij waren vooral gevaarlijk uit standaardsituaties, maar we bleven op de been."

 

KANSEN OP 0-2 Ondertussen speculeerden de aanvallers van Woudenberg op de beslissende 0-2. ,,Mark de Graaf ging in de laatste tien minuten één op één op hun keeper af, terwijl Robin Hanna uit een moeilijke hoek in het zijnet schoot", zag De Greef. Na een spannend slot konden hij en zijn teamgenoten breeduit lachen. In de finale wacht Almkerk, dat DVVA uit Amsterdam versloeg. De nummer elf van de 1e klasse is voor De Greef een onbekende tegenstander: ,,We gaan er vanuit dat het een goede ploeg is, maar wij kunnen ook mee op dit niveau, daar ben ik van overtuigd. Dat hebben we de afgelopen jaren ook laten zien."

 

Op de archieffoto ziet u Tom de Greef in actie tegen Veensche Boys.