• Scherpenzeel-Hoevelaken

    Guido de Boer

Thomas Broedelet ontpopt zich als goalgetter

SCHERPENZEEL Met een dubbele ontmoeting tegen Odysseus'91 begint Scherpenzeel zaterdag aan de nacompetitie. ,,Hier hebben we het hele jaar voor gevoetbald", weet Thomas Broedelet. De middenvelder wil met de blauwwitten graag promoveren naar de tweede klasse. ,,Dat is simpelweg ons doel. Als je er zo niet ingaat, moet je er volgens mij niet aan beginnen."

Edward Doelman

In zijn eerste seizoen bij Scherpenzeel kan de van VVOP overgekomen speler alvast tevreden terugkijken. Door zijn doelpunt in de laatste wedstrijd tegen FC Driebergen kroonde Broedelet zich samen met Valleivogels-spits Sven van Rossum als topschutter van de afdeling. Beiden vonden 21 keer het net. ,,Ik ben zelf ook verbaasd over al die doelpunten. Normaal gesproken scoorde ik zes, zeven of acht goals in een seizoen. Het cliché dat je met goede voetballers om je heen zelf ook beter gaat spelen is blijkbaar waar."

Veel weet Broedelet niet van de Odysseus'91, de eerste klip die omzeild moet worden. ,,We hebben er in de winterstop tegen geoefend en met 2-1 gewonnen, maar dat zegt mij weinig. Als we compleet zijn, staat er een goed elftal met veel voetballend vermogen en hoeven we voor niemand bang te zijn. Daarnaast hebben we veel spelers met individuele klasse die vanuit het niets een doelpunt kunnen maken of iemand vrij voor de keeper kunnen zetten."

* Lees meer in Scherpenzeelse Krant van dinsdag 12 mei.