• Valleivogels-Scherpenzeel

    Guido de Boer

Sven van Rossum ondanks misser wel waardevol

SCHERPENZEEL Voor de tweede achtereenvolgende week miste Sven van Rossum een strafschop. Tegen CJVV gebeurde dat al in de derde minuut. ,,Voor een spits die dan nog een hele wedstrijd moet spelen, is dat best heftig", weet coach Dennis van der Steen. Toch kon de topscorer van Valleivogels na afloop wel lachen. Met twee goals na rust loodste Van Rossum de aanstaande kampioen naar een 1-2 zege in Amersfoort.

 

Van der Steen zag dat zijn ploeg in de eerste helft 'aardig' speelde. ,,We waren dominant en continu op de helft van CJVV, maar konden het niet uitdrukken in de score. Daarvoor waren de loopacties voor de goal en de voorzetten niet goed genoeg." Dat was na de pauze wel goed verzorgd, met Van Rossum in de hoofdrol. De Achtervelder kroop bij de 0-1 bij de eerste paal voor zijn man, terwijl hij bij de 0-2 bij zijn tegenstander wegdraaien en met links uithaalde. ,,Twee echte spitsengoals", genoot Van der Steen.

 

De voorsprong kwam in blessuretijd nog op de tocht te staan, na een ongelukkige handsbal van Remco van de Fliert. Het leidde in de 91e minuut tot een strafschop, die door Dylan Wienke raak werd geschoten. De 1-2 zorgde nog voor een chaotische slotfase, waarin Valleivogels geen doelpunten, maar wel schade opliep. Remon Liefting raakte zijn tegenstander op het scheenbeen en moest met een directe rode kaart de kleedkamer opzoeken. Nog voordat hij daar was, floot scheidsrechter Smit voor het eindsignaal.

 

Op de foto hoofdrolspeler Sven van Rossum in actie. De foto werd vorige week geschoten tijdens de derby tegen Scherpenzeel.