• Woudenberg - De Bilt (1-1 Riezebosch)

    Foto: Guido de Boer

Stoppende Jonathan Riezebosch eist winnende treffer op

WOUDENBERG ,,Zet dat doelpunt maar achter mijn naam. Ik heb hem hard nodig." Ook al raakte John Hityahubessy namens FC De Bilt de bal als laatste, de hakbal van Jonathan Riezebosch na een voorzet van Dirk de Greef leverde na 50 minuten een doelpunt op. Het was de winnende treffer, zo bleek later. En er was meer positief nieuws voor Woudenberg: ,,We hebben eindelijk weer een goede tweede helft op de mat gelegd", stelt Riezebosch.

 

door Edward Doelman

 

In de eerste helft zag het er allemaal nog niet zo florissant uit. Het duel tussen de nummers vier en zes van 2B was een gelijkopgaande wedstrijd, waarin de kansen spaarzaam waren. ,,Het creëren van kansen is al weken het probleem", geeft Riezebosch aan. Trainers Arno van Wolfswinkel en Rob van den Broek constateerden dat ook en troffen maatregelen. Al na 35 minuten werd Rick Staal ten faveure van Joost Hazeleger ingebracht.

 

Na de 0-1 van Riezebosch - zijn eerste competitietreffer in maanden - kwam Woudenberg uiteindelijk op gang. Riezebosch liet een minuut later al de kans op 0-2 liggen. Joey Hendriks en Kevin Bakker konden evenmin de genadeklap uitdelen. ,,We hadden de 0-2 móéten maken", vindt Riezebosch. Daardoor werd het in de slotfase billenknijpen, toen De Bilt joeg op de gelijkmaker. Keeper Daan Schennink hield zijn doel knap schoon. Met succes hield hij Biltenaar Tom Karst van scoren af.

 

Met de zege blijft Woudenberg vierde met drie punten voorsprong op TAVV. Daardoor houdt Woudenberg uitzicht op de nacompetitie. Wat Riezebosch (31) betreft, is het seizoenstoetje ook de route van zijn afscheidstournee. ,,Ik twijfel al een paar jaar, maar ik ben er nagenoeg uit: Ik ga stoppen met selectievoetbal. Je kunt beter stoppen op het moment dat je nog van toegevoegde waarde bent, dan dat je te lang door voetbalt." Dat punt is volgens Riezebosch dichtbij. ,,Er wordt nog op mij ingepraat, maar ik ben er eigenlijk wel uit. Daarom hoop ik op een mooi slot met Woudenberg."

 

Op de archieffoto (de heenwedstrijd Woudenberg-FC De Bilt) Jonathan Riezebosch in actie.