• Foto Rinus van Denderen
  • Foto Rinus van Denderen
  • Foto Rinus van Denderen

Stepteam High Level: 'Prachtig toch dat Formule 1-circuit'

WOUDENBERG Prijzen halen daar waar normaal gesproken Max Verstappen en Sebastian Vettel voor de winst gaan. Dat is het doel van het Woudenbergse stepteam High Level op de Europese Kampioenschappen die in het Oostenrijkse Salzburg plaatsvinden. In gesprek met trainer én deelnemer Mario Reijne. ,,Er zijn weer veel dingen mogelijk. We gaan voor het hoogste."

Jurre Jochemsen

Vanaf donderdag 18 tot en met zaterdag 20 augustus moet het gebeuren voor de acht steppers van High Level-Versekip.nl. Dat realiseert de coach zich ook. Hij vertelt hoe hij denkt over de Europese titelstrijd die komen gaat.

Plaats van handeling is onder meer het Formule 1-circuit in de Oostenrijkse stad. Feit is dat er acht deelnemers zijn in diverse leeftijdscategorieën en niveaus. Daan Fokke, Daan de Jonge, Daniel Moesbergen, Delia den Outer, Danique van der Mik, Rosanne, Maxime en Mario Reijne zelf doen een gooi naar de prijzen.

VETERAAN De trainer vertelt: ,,Ik doe zelf mee met de veteranen, maar dat mag geen naam hebben hoor, het gaat vooral om de senioren en de junioren, laat dat duidelijk zijn. Ook bij de kadetten doen we trouwens mee in de persoon van Daan Fokke, dat is de jongste groep. Daniel doet mee bij de junioren, evenals Delia en Danique. De rest stept mee bij de senioren, behalve ik dus. Masters zijn er deze keer niet."

PITTIG Er zijn diverse onderdelen waar de Woudenbergse steppers een gooi doen naar de prijzen. ,,Er is een criterium bergop waar flinke hoogteverschillen moeten worden overbrugd", vervolgt Reijne. ,,Dat is wel heel pittig hoor, normaal zijn dit soort criteriums namelijk spreekwoordelijke rondjes om de kerk op het vlakke, maar daar is dit keer dus geen sprake van. Dat criterium zal nu wel zeker een dik uur steppen zijn; tja, de organisatie staat er vrij in om het op die manier te doen. En ja, in Oostenrijk is er kans op bergachtige parcoursen, haha. Ze zullen er gek van zijn."

SPECIAAL Naast het criterium is er de zogeheten 'long distance' en dat zal speciaal zijn, vermoedt de Woudenberger. ,,Ja, dat wordt heel bijzonder want die klasse is dus op het Formule 1-circuit waar normaal dus Max Verstappen zijn rondjes rijdt. Gaaf toch? Deze afstand bedraagt 40 tot 45 kilometer."

Verder is er een sprint op de atletiekbaan en een estafette-stepwedstrijd. ,,Dat is ook op deze locatie." Reijne vertelt verder wat de ambities zijn. ,,De sterkste landen doen natuurlijk mee, maar wij zijn ook ontzettend sterk met diverse wereldkampioenen en Europees kampioenen in ons midden, zoals Daan de Jonge en Rosanne, mijn dochter en Daan's vriendin. Ik weet zeker dat podiumplaatsen en wellicht zelfs hoofdprijzen erin zitten. Natuurlijk is de competitie ijzersterk, maar wij zullen goed voorbereid aan de start staan. Voor de rest zal het allemaal moeilijk inschatten zijn, maar we hebben er wel zin in."

HERSTELTIJD En wat Reijne zelf betreft, hoe kijkt hij ernaar uit? Hij sluit af: ,,Ik ben de regerend wereldkampioen maar heb vorig jaar augustus een zwaar ongeluk gehad. Ik had een lange hersteltijd nodig dus doe ik deze keer alleen mee op de sprint en de 'long distance'. Ik ben benieuwd."