• Anja Robbertsen

'Spelen op strand dynamischer'

WOUDENBERG - Het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV) stelde alvast voor om er een voorronde voor het NK van te maken, maar dat vonden Hendrik van Nieuw-Amerongen, Daan van der Klis en Hans Veenendaal nog een jaar te vroeg. Uit de belangstelling van de bond spreekt echter wel waardering voor het initiatief. Het drietal organiseert namens KV Woudenberg op zaterdag 20 juni een beachkorfbaltoernooi op het Henschotermeer. ,,Spelen op het strand maakt het spelletje nog dynamischer."

door Edward Doelman

Spelen met zand als ondergrond is een trend in het korfbal. ,,In het hele land zijn er pas zo'n vijf toernooien, maar dat zal dit jaar in rap tempo veranderen. Op een informatieavond waar we van de bond voorlichting kregen over de organisatie van een toernooi, hoorden we dat komende zomer misschien wel twintig beachtoernooien in Nederland georganiseerd worden. Wij vinden het vooral leuk dat we als vereniging de regio met beachkorfbal bekend kunnen maken. Het heeft zeker gelijkenissen met beachvolleybal", vertelt Veenendaal.

Van Nieuw-Amerongen somt wat overeenkomsten op: ,,De relaxte strandsfeer en een vrolijk muziekje maken het echt gezellig. Hopelijk schijnt de zon op 20 juni fel."

* Lees meer in De Woudenberger van dinsdag 20 januari.