• Scherpenzeel-Valleivogels

    Guido de Boer

Spektakel verwacht bij dorpsderby

SCHERPENZEEL - Hoewel derbyvoetbal zeker geen garantie is voor goed, aantrekkelijk voetbal, mag het publiek daar zaterdag wel op rekenen. Los van elkaar spreken trainers Dennis van der Steen en Dennis Koorn voorafgaand aan de dorpsderby die verwachting uit. ,,We zullen lef tonen en initiatief nemen", belooft Van der Steen namens Valleivogels. Collega Koorn hoopt met Scherpenzeel op revanche na de smadelijke 0-3 nederlaag in de eerste uitgave: ,,We zijn getergd."

Edward Doelman

Omdat de sneeuwval zaterdag voetballen onmogelijk maakte, wordt de tweede seizoenshelft hervat met de dorpstwist. Dat heeft voor- en nadelen, erkent Koorn. ,,We kunnen met een fitte selectie en zonder schorsingen toewerken naar de derby, dat is mooi. Aan de andere kant mis je misschien wat ritme", geeft hij aan. Direct nadat de thuiswedstrijd tegen SEC werd afgelast, ging het vizier op volgende week. ,,Het ging direct borrelen. Supporters zijn er natuurlijk al langer mee bezig, maar wij leven van week naar week. Maar uiteraard waren er direct nadat de wedstrijd eruit lag, veel mensen die over de derby begonnen. Dit zijn de wedstrijden van het jaar."

Van der Steen weet dat Valleivogels als koploper en thuisploeg zaterdag favoriet zal zijn. ,,Maar ik verwacht nu een andere derby, zeker omdat zij nu op volle oorlogssterkte zijn", doelt de oefenmeester onder meer op het meedoen Tevfik Ceyar. De centrale verdediger van de blauwen ontbrak in september. ,,Die jongen is een intelligente speler, een rustpunt in hun opbouw. Daarnaast verwacht ik dat de tegenstander verder is dan aan het begin van het seizoen en gebrand is op revanche. Scherpenzeel is daardoor een gevaarlijke ploeg."

* Lees meer in Scherpenzeelse Krant van dinsdag 27 januari.