• Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer

Somber Woudenberg vervolgt treurmars

WOUDENBERG De Woudenbergse expeditie in de onbekende 1e klasse C begint op een treurmars te lijken. Op eigen veld leed Woudenberg opnieuw een kansloze nederlaag, dit keer tegen WNC: 1-5. Daardoor blijven de mannen van Ruud van de Geest op 5 schamele punten uit tien wedstrijden steken. ,,Zo slecht heb ik het bij Woudenberg nog nooit meegemaakt", stelt Joey Kooij somber vast.

 

door Edward Doelman

 

De aansluiting met de middenmoot is inmiddels ver weg voor Woudenberg, dat de vorige twee seizoenen in 1A juist uitstekend van start ging. ,,Inmiddels ligt de druk anders. We móéten elke week een resultaat halen", weet Kooij. Daarvoor moet Woudenberg scoren, maar juist in het aanvallende gedeelte schiet Woudenberg tekort. Het gemis van puntspeler Kevin Bakker laat zich voelen. Maar er is nog veel meer dat het spel van de Woudenbergers momenteel ontbeert, zoals vertrouwen én een nauwkeurige pass naar voren. ,,Daar waren we inderdaad heel slordig in."

Liever heeft Woudenberg de bal dan ook niet. Vanuit de omschakeling wordt gegokt op een uitval. Kooij: ,,Veel tegenstanders vinden het daarom ook niet fijn voetballen tegen ons." Dat uitgekookte spel leverde vorige seizoenen veel punten en uiteindelijke rechtstreekse handhaving op, waar de club met recht apetrots op was. Oud-trainers Arno van Wolfswinkel en Rob van den Broek benadrukten consequent dat dat een 'wereldprestatie' was.

 

RAAMWERK Is er veel veranderd ten opzichte van vorig seizoen? Eigenlijk niet. Trainer Ruud van de Geest borduurt voort op het raamwerk dat het trainersduo achterliet. Wel moet de oefenmeester uit Spakenburg het met drie gewaardeerde krachten minder doen. Naast Bakker stopte Valentijn Rijnbeek ook, terwijl David Ayaji de eerste seizoenshelft ontbreekt wegens een stage in het buitenland. Verder wordt door Van de Geest wat meer verantwoordelijkheid bij de spelers neergelegd, wat Kooij wel kan waarderen. ,,We zijn een volwassen ploeg. Door slim te zijn, kunnen we betere tegenstanders verslaan. Dat hebben we wel bewezen."

Maar die volwassenheid, daar schort het vooral aan. Want Woudenberg kreeg tegen een veel beter WNC een 1-0 voorsprong in de schoot geworpen. Uit een corner van Tom de Greef kopte Jesper Kranendonk met wat geluk raak. Dat was tegen de verhouding in. Daan Schennink had met een paar puike reddingen een voorsprong van de Waardenburgers voorkomen. ,,Die 1-0 was zeker lekker."

 

SLIMMER De weelde werd echter zelf te grabbel gegooid. De 1-1 van Aimen Seqqal werd ingeleid door een slechte uittrap van Schennink, waardoor de organisatie niet goed stond, vier minuten later gevolgd door de tweede tegentreffer. Vincent Verheul benutte een discutabele strafschop. Maar dat het zo ver kwam, dat had Woudenberg aan zichzelf te danken. Het begon namelijk helemaal voorin, bij de cornervlag van WNC. Mark de Graaf verspeelde daar de bal, waarna WNC te makkelijk naar voren mocht combineren. De bezoekers werd geen strobreed in de weg gelegd, terwijl er mogelijkheden waren om langs de zijlijn een 'nuttige overtreding' te maken. ,,Ja, daar hebben wij het vooraf ook nog over gehad. Daar moeten we slimmer in worden, op het juiste moment een lichte overtreding maken", erkende Kooij.

Het bracht Jesper Kranendonk in verlegenheid. Hij torpedeerde met een snoeiharde overtreding de doorgebroken Seqqal, met de rode prent tot gevolg. En al was de overtreding buiten het strafschopgebied gemaakt, scheidsrechter Elissen legde tot overmaat van ramp de bal op de stip. ,,1-2 en verder met tien man. Zo zonde, maar ook niet nodig", erkende Kooij, die eigenlijk daarna wel wist dat de missie kansloos was. ,,Valt er bij ons een mannetje weg, dan valt ons hele plan in duigen."

 

DEGRADATIEVOETBAL Voor Woudenberg was er na rust dan ook geen eer meer te behalen. Halverwege de tweede helft zorgden Joel Sanaky (1-3) en Verheul (1-4) voor de definitieve beslissing. De 1-5 van Maxim Kivaka in de negentigste minuut was louter voor de statistieken. Juist die cijfers baren zorgen. Concurrenten SVL, Delta Sports'95 en GRC'14 pakten wel punten. Degradatievoetbal lijkt het lot. In dat opzicht zag Kooij toch nog een lichtpuntje. ,,Gelukkig degradeert er maar één ploeg rechtstreeks."