• Brenda Dekker
  • Brenda Dekker
  • Brenda Dekker

'Schwung in winnend Renswoude'

RENSWOUDE In en tegen Zevenhoven heeft Renswoude uitstekende zaken gedaan. De troepen van Dick Eijlander pakten in het Zuid-Hollandse dorp de volle buit: 0-1. Net als vorige week (4-3 winst op TOV) was spits Henk van Essen de matchwinner. De punten en het veldspel stemmen trainer Dick Eijlander tevreden, toch heeft hij een duidelijke wens: ,,Voorin moet het volgende week een stuk scherper."

 

Hij doelt op de kansenregen in de eerste helft, die de Kraaien zich wisten te verschaffen. Wilbert van de Fliert, Henk van Essen en Bram Inkenhaag (2x) hadden al opgelegde kansen gemist, voordat Van Essen de 0-1 aantekende. ,,Toch was dit onze beste helft van dit seizoen", vindt Eijlander.

 

Doordat de marge slechts een doelpunt bedroeg en Renswoude de mogelijkheden na rust ook niet goed uitspeelde, kwam Zevenhoven in de slotfase gevaarlijk opzetten. Het leidde tot druk op de defensie en een bal die op de buitenkant van de paal uiteen spatte, maar Jacco van Ginkel hield zijn doel schoon.

 

Met de driepunter staat Renswoude in de spannende 2e klasse B nu op doelsaldo derde. Eijlander ziet dit slechts als feit: ,,De verschillen zijn zo klein, dat zegt helemaal niets. We zijn vooral blij met de punten en de eerste helft. Er komt echt schwung in de vernieuwde ploeg."