• Mark de Graaf probeert een bal te onderscheppen.

    Guido de Boer
  • Guido de Boer

Schrobbering voor koploper Woudenberg

WOUDENBERG Een oorwassing van jewelste voor Woudenberg. Voor de tweede keer dit seizoen verloren de geel-zwarten met grote cijfers van AVW'66. De koploper van de tweede klasse G ging met liefst 0-5 onderuit. ,,We zijn niet één keer knock-out gegaan, maar drie keer in elkaar geslagen."

De woorden werden uitgesproken door trainer Jeroen Peters, die niet om de hete brij heen draaide. ,,Een totale off-day. Heel veel meer kan ik er niet van maken." Naar de oorzaken van het collectieve falen was het gissen. Vorige week tegen Lunteren had Woudenberg weliswaar met 1-1 gelijkgespeeld, maar het spel zag er naar behoren uit. Bovendien beschikte Peters over een complete selectie. Ook Rick Staal is weer aangesloten. ,,Ik ga mijn ploeg niet afvallen, zoals mijn jongens elkaar na vandaag ook niet moeten laten vallen. Dat is veel belangrijker. Het gaat erom dat we dit vlot verwerken en ons weer opladen voor volgende week. Dan kunnen we deze nederlaag met z'n allen weer wegzetten."

De treurige middag werd ingeleid door Jeffrey de Witte, de aanvoerder die zich de afgelopen seizoenen ontpopte tot één van de steunpilaren van Woudenberg. De Witte schoof de bal na drie minuten bij de opbouw in de voeten van een tegenstander, die vervolgens keeper Daan Rijsemus klopte: 0-1. Die achterstand kon Woudenberg niet van zich afspelen. ,,Ik hoopte dat we de rust in elk geval nog met 0-1 zouden halen. Wie weet kun je dan nog wat forceren in de tweede helft", aldus Peters. Die hoop ging in de 41e minuut in rook op: 0-2. ,,Daarna probeer je nog wat, maar het was een kansloze missie."

OM DE OREN Woudenberg kreeg in de eerste tien minuten na de pauze ook de 0-3 en 0-4 om de oren. Daar werd verder ook niets tegenover gesteld. Woudenberg kreeg geen fatsoenlijke bal tussen de palen van de tegenstander. De teller stopte uiteindelijk bij 0-5. ,,Op een gegeven moment vond ik het niet meer interessant of het 0-3 of 0-5 werd. Het was in alle gevallen pijnlijk." In feite was het ook een déjà vu, want Woudenberg verloor eerder dit seizoen al met 5-1 van AVW'66. ,,In twee wedstrijden een negatief doelsaldo van 1-10 tegen dezelfde tegenstander. Ik durf wel te zeggen dat AVW'66 ons niet ligt."

Ondanks de grote nederlaag blijft Woudenberg alleen op kop in 2G. ,,Hoe gek het ook klinkt, maar dit past in het beeld van deze competitie. Iedereen kan winnen van elkaar. Het blijft interessant." Peters wil met zijn team een gooi naar de titel doen. ,,We hebben de eerste periodetitel op zak en gaan voor het hoogst haalbare. Daar verandert deze middag niets aan." Enige vereiste is wel dat deze schrobbering een uitzondering blijft. ,,Want als we zoals tegen AVW'66 spelen, verliezen we van elke tegenstander in deze afdeling."