• Guido de Boer

Scherpenzeel zakt door het ijs

SCHERPENZEEL Tegen medekoploper AVW'66 heeft Scherpenzeel de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Op eigen veld speelde de ploeg van Dik Peters van Ton een teleurstellende wedstrijd. Twee hoekschoppen van de bezoekers uit Westervoort leverden een 1-2 nederlaag op.

 

Coach Dik Peters van Ton is pissig na de nederlaag. ,,In het voetbal komt het niet alleen op individuele kwaliteiten aan, maar op teamspirit. Die heb ik na de 0-1 achterstand helemaal gemist. Ik heb vandaag spelers gezien die denken dat zij als individu belangrijker zijn dan het team."

Scherpenzeel begon niet eens slecht aan het duel, maar kon moeilijk een gaatje vinden in de hechte defensie van AVW'66. ,,AVW is een goede, degelijke ploeg. Zij hebben terecht gewonnen." De voorsprong werd in de tweede helft uitgebouwd tot 0-2. De 1-2 van Robbert Vlaanderen kwam te laat. ,,Ik heb vanaf het begin van het seizoen aangegeven dat ik heel benieuwd ben hoe mijn ploeg omgaat met tegenslagen en kritiek." In dat opzicht faalde de ploeg van Peters van Ton. ,,Na de 0-1 waren we het helemaal kwijt."