• Guido de Boer

Scherpenzeel wint derde duel op rij

SCHERPENZEEL In Arnhem heeft Scherpenzeel ook zijn derde competitiewedstrijd in winst omgezet. Florissant was het allerminst, toch werd er bij ESA met 0-1 gewonnen. ,,Ik reken erop dat we vaker zullen spelen tegen ploegen die zich ingraven. De volgende keer moeten we daar slimmer mee omgaan", stelt trainer Dik Peters van Ton.

 

Hij zag een 'slechte wedstrijd tegen een ploeg die negen man achter de bal hield'. Scherpenzeel had veel moeite met de kleine ruimtes op de helft van de tegenstander. Wel mocht Mike Maas na twintig minuten alleen op de keeper afgaan. De spits faalde opzichtig. ,,Als je zo'n kans wel maakt, dan maak je het voor jezelf een stuk eenvoudiger." Uiteindelijk kwam Scherpenzeel wel voor rust  nog op voorsprong. Ismail Ouaddouh kopte via de grond een voorzet van Edwin Aben raak.

Na rust was het van hetzelfde laken een pak. Scherpenzeel had de bal, ESA beperkte zich tot verdedigen. ,,In de laatste tien minuten ging ESA wat verder van de goal afspelen, maar de zege is niet in gevaar geweest", zag Peters van Ton.