Scherpenzeel wint bij VIOS

SCHERPENZEEL Bij VIOS Vaassen kon Scherpenzeel het in feite alleen maar fout doen. De ploeg van Dik Peters van Ton moest op basis van de ranglijst winnen van de rodelantaarndrager. Die missie werd goed ten einde gebracht. Dankzij een 1-2 triomf blijft Scherpenzeel in de middenmoot meedoen. ,,Maar we hebben zeker in de eerste helft ook goed gevoetbald", zo benadrukt Peters van Ton.

 

Hij zag dat zijn ploeg een droomstart had. Omdat Hafid Charadi bij de eerst aanval weggetrokken werd in het strafschopgebied, ging de bal direct op de stip. Rence van der Wal benutte de strafschop met de 0-1. Daarna ging het lopen bij Scherpenzeel. ,,We verdedigden steeds vooruit en waren de bovenliggende partij." De 0-2 was het logische gevolg. Na een ragfijne pass van Shutlan Axwijk kon Dittgher Aarsen het leer over de keeper liften.

Na de pauze mengde VIOS zich meer in het duel. ,,In plaats van vooruit te verdedigen, liepen we meer achteruit", luidt de analyse van Peters van Ton. Scherpenzeel kreeg het lange tijd niet moeilijk, maar ging een kwartier voor tijd toch de mist in. Het werd 1-2. ,,Daardoor werd het toch billenknijpen, maar de overwinning is wel verdiend."

GAATJE SLAAN De trainer hoopt dat Scherpenzeel deze lijn nog één week doortrekt. Volgende week komt AGOVV op bezoek op sportpark De Bree-Oost. De inzet van die wedstrijd is helder. ,,Als we die wedstrijd ook weten te winnen, slaan we een gat naar de onderkant van de ranglijst."