Scherpenzeel wil iets recht zetten in derby

SCHERPENZEEL ,,We zijn in de eerste derby te kakken gezet door Valleivogels. Het was vernederend", geeft Dennis Koorn toe. De trainer van Scherpenzeel zint zaterdag op revanche na de pijnlijke 0-3 septemberwinst voor de aartsrivaal. Maar niet alleen het dorpsprestige van de blauwen staat op het spel. ,,We kunnen de periodetitel pakken. Als dat lukt bij de nog ongeslagen buurman, zou dat grandioos zijn."

Bij een gelijkspel heeft Scherpenzeel de nacompetitie te pakken, mits rodelantaarndrager Cobu Boys de schade tegen FC Driebergen beperkt houdt. Zelfs een 0-18 nederlaag voor Cobu Boys schaadt Scherpenzeel nog niet. Tot zo ver de theorie die het blauwwitte kamp al enkele weken kent. Zaterdag rolt eindelijk de bal, nadat de dorpstwist in januari wegens de sneeuw werd afgelast. ,,Los van het feit dat het de dorpsderby is, is het nu ook nog een finale voor ons geworden", onderstreept Koorn.

De vertrekkend trainer had niet gerekend op zo'n vroege kans op een prijs. ,,Op basis van het competitieprogramma had ik ons aan het eind van het seizoen meer kans gegeven, voor de derde periode of op basis van de eindrangschikking." Toch is het volgens Koorn wel weer tijd voor een feestje. ,,Ja, we kwamen erachter dat het dit weekend precies een jaar geleden is dat we kampioen werden in de vierde klasse. Op 15 maart 2014 werden we de eerste amateurkampioen van Nederland, een jaar later op 14 maart willen we opnieuw feestvieren."

De derby Valleivogels-Scherpenzeel begint zaterdag om 14.30 uur.