Scherpenzeel stelt Jan Gaasbeek aan

SCHERPENZEEL Net voor Kerstmis heeft VV Scherpenzeel de opvolger van Richard van Vliet naar buiten gebracht. Jan Gaasbeek is voor de rest van het seizoen benoemd als hoofdcoach. Bestuurslid technische zaken Hans Methorst laat weten dat hij content is met dit nieuws. ,,Ik wil benadrukken dat ik niet blij ben, want het is niet leuk om afscheid te nemen van een trainer. Maar binnen de gegeven omstandigheden denken we dat dit een goede oplossing is", legt hij uit.

 

,,We zochten een beschikbare en ervaren man, die het klappen van de zweep in de tweede klasse kent. Daarnaast zochten we een trainer die bekendstaat om zijn communicatie. De relatie met de spelersgroep is ontzettend belangrijk", zo verklaart Methorst het wensenlijstje van de club. ,,Van diverse kanten hebben we vernomen dat Jan Gaasbeek over die capaciteiten beschikt."

 

TUSSENPAUS De nieuwe coach zal een half jaar gaan werken op De Bree-Oost. Voor volgend seizoen is de 54-jarige Veenendaler al benoemd als hoofdtrainer van Blauw Geel'55 in Ede. Dit seizoen zat Gaasbeek zonder club, nadat hij de afgelopen seizoenen bij SVL, Roda'46 en Jonathan de trainersscepter zwaaide. Bij laatstgenoemde club uit Zeist was hij van 2012 tot afgelopen zomer werkzaam.

 

Dinsdag 5 januari zal Gaasbeek zijn eerste training leiden. De eerste competitiewedstrijd na de winterstop staat gepland op zaterdag 23 januari. Scherpenzeel speelt dan in Baarn tegen TOV.