• Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer

Scherpenzeel pakt belangrijke punten

SCHERPENZEEL Onrustig zochten de aanvallers van Scherpenzeel in de rust van het duel tegen Zevenhoven de kleedkamer op. In het eerste bedrijf hadden de voorhoedespelers allemaal hun kansen gehad, maar gescoord werd er niet. ,,Het was zaak om rustig te blijven en de flanken te benutten. Dat heb ik de jongens voorgehouden", vertelt coach Jan Gaaasbeek. Vijf minuten na de pauze ging de duim al omhoog naar de zijkant. Gerdo Vlastuin had prijs na een voorzet van Dittgher Aarsen. Dat bleek de opmaat voor een 4-1 zege, waardoor Scherpenzeel weer wat afstand nam van de gevreesde elfde plaats, die nacompetitie betekent.

 

De 4-1 eindstand had net zo makkelijk de ruststand kunnen wezen. Scherpenzeel schiep in het eerste half uur kans op kans. Het verweer van de Zuid-Hollanders was in die fase bijzonder matig. ,,Dit was de slechtste ploeg waar we tegen gespeeld hebben", vindt Gaasbeek. Toch knaagde het gebrek aan doelpunten aan zijn ploeg, die de laatste drie wedstrijden hadden verloren. De blauwwitten raakten van de leg en prompt kreeg Zevenhoven twee kansen. Keeper Sjoerd van Elst behoedde zijn ploeg voor een onterechte achterstand.

 

HEFT IN HANDEN Na rust nam Scherpenzeel opnieuw het heft in handen, dit keer wel met resultaat. Na de openingstreffer van Vlastuin moest Zevenhoven met tien man verder, na een charge op uitblinker Sezer Gurbuz. Het mannetje meer betaalde zich direct uit. Jasper Kuiper tikte de 2-0 binnen na een assist van Thomas Broedelet.

Desondanks maakten de Zelers het zichzelf nog moeilijk. Na driekwart wedstrijd werd de aansluitingstreffer door Zevenhoven gemaakt, waardoor de spanning terugkeerde, tot afgrijzen van Gaasbeek. ,,We deden het in die fase niet goed. We wisten totaal niet wat we met de bal en zoveel ruimte aan moesten", constateerde hij.

 

ZORGVULDIG De 2-1 schudde Scherpenzeel wakker. Na een prachtig uitgespeelde aanval kon Jasper Kuiper de marge weer naar twee doelpunten tillen, waardoor de spanning meteen weer week. Daarna bleef de thuisploeg zorgvuldig de bal rondspelen. Zevenhoven kwam er niet meer aan te pas. Tien minuten voor tijd werd zelfs de 4-1 op het bord gezet. Mark van Baaren, die tegen De Vecht nog een strafschop miste, maakte vanmiddag vanaf de stip geen fout.