• 6e doelpunt van Scherpenzeel

  Foto Rinus van Denderen
 • Foto Rinus van Denderen
 • Foto Rinus van Denderen
 • Foto Rinus van Denderen
 • 5e doelpunt van Scherpenzeel

  Foto Rinus van Denderen
 • Foto Rinus van Denderen
 • Foto Rinus van Denderen
 • 4e doelpunt voor Scherpenzeel

  Foto Rinus van Denderen

Scherpenzeel met Barca-voetbal langs Renswoude

SCHERPENZEEL De regioderby tussen Scherpenzeel en Renswoude is uitgemond in een eclatante overwinning voor de blauw-witten. Met Tevfik Ceyar in de hoofdrol liet de thuisploeg in voetballend opzicht geen spaan heel van de Kraaien. ,,Het leek soms wel op het voetbal van Barcelona."

 

Edward Doelman

 

Dat stelde Ceyar na afloop tevreden vast. De man van de wedstrijd speelde vorige seizoenen vaak centraal achterin, maar wordt door coach Dik Peters van Ton nu als spits gebruikt. Tegen Renswoude bewees hij waarom. In de kleine ruimte passeert Ceyar uiterst makkelijk. Hij zette de verdedigers van de Kraaien regelmatig te kijk.

Maar niet alleen Ceyar was in vorm. Het hele elftal Scherpenzeel speelde in de hoogste versnelling en vond keer op keer de vrije man. ,,Dit was één van onze beste helften van het seizoen", was de inschatting van Peters van Ton. ,,De bal ging van voet tot voet. Eén, maximaal twee keer raken. Ik heb ervan genoten."

 

DOMINANT Voor Renswoude was er dan ook geen houden aan. Na de 3-0 thuiswinst op Lelystad'57 was er vooraf hoop op een resultaat tegen de blauw-witte buurman, maar die werd in de eerste 45 minuten hardhandig de grond ingeboord. Scherpenzeel domineerde en via Michel de Kruif stond binnen het kwartier de 1-0 op het bord.

Na de openingsgoal bleef Scherpenzeel hongerig, zag Ceyar in het veld. ,,We begonnen messcherp en bleven heel goed voetballen. Dit was één van de beste wedstrijden die ik ooit met Scherpenzeel gespeeld heb." Zelf zorgde de technisch begaafde linkspoot voor de 2-0. Ceyar liep weg uit de rug van een tegenstander en werd op maat bediend door Ali Edan. Een simpel tikje was genoeg om Jacco van Ginkel kansloos te laten. Nog voor rust stond ook de derde treffer op het bord. Nehkomi Veldt was de schutter.

 

NIET DOOR ONDERGRENS Na rust probeerde Renswoude er nog het beste van te maken, al trof Jan van den Heuvel ook voorzorgsmaatregelen. Hij liet linksback Gerwin van Essen bewust in de kleedkamer achter. Van Essen had al geel op zak en werd zo in bescherming genomen. De eerstvolgende wedstrijd tegen VVOP is veel belangrijker. De nieuwbakken trainer van Renswoude wist op voorhand dat het een moeilijk verhaal zou worden. ,,We zijn op kwaliteit geklopt. Maar wat ik eruit haal voor ons, is het feit dat we elkaar zijn blijven steunen in het veld. Niemand liep de kantjes er vanaf. In mentaal opzicht zijn we niet door de ondergrens gezakt."

Van den Heuvel was verder onder de indruk van de Scherpenzelers. ,,Een kampioenwaardig elftal." Ook Ceyar was content met het optreden van zijn ploeg. De lijn van de eerste helft werd na de rust moeiteloos voortgezet. ,,Het leek soms wel op het voetbal van Barcelona." Het goede spel werd ook nog gekoppeld aan rendement. Drie maal was Ceyar aangever na de pauze. De met een masker spelende Ismail Ouaddouh, Ali Edan en Mike Maas schoten het halve dozijn vol. Tussendoor had Wilbert van de Fliert de eer van Renswoude nog gered.