• Voetbal: VVOP - Scherpenzeel

    Henk Hutten
  • Voetbal: VVOP - Scherpenzeel

    Henk Hutten
  • Voetbal: VVOP - Scherpenzeel

    Henk Hutten

Scherpenzeel laat VVOP glippen

SCHERPENZEEL Goed was het zeker niet, maar Scherpenzeel leek in de slotfase van de streekderby bij VVOP op weg naar de zege. Bij het aanbreken van de blessuretijd mocht Tevfik Ceyar aanleggen voor een strafschop. De slap ingeschoten bal werd echter gestopt, waarna de thuisploeg naar 1-0 counterde. ,,We gaven niet thuis", baalt trainer Dik Peters van Ton. Uiteindelijk stapte Scherpenzeel met een 2-0 nederlaag en tien man het veld af.

 

De Voorthuizenaren hadden een uur lang het betere van het spel. ,,VVOP was beter, scherper in de duels. Zeker de eerste helft was voor hen." Maar in het laatste half uur zag Peters van Ton zijn ploeg opkrabbelen. ,,We namen de wedstrijd, die voor de neutrale toeschouwer tegenviel, over. We kregen de overhand."

De gezapige pot kreeg een opwindend slot. Na een overtreding op Ali Edan kreeg Ceyar de uitgelezen kans, maar hij vond Pieter Verwaal op zijn weg. Uit de tegenstoot zette Tim Witte de 1-0 op het bord. ,,Daarna gingen we er nog vol voor", zag Peters van Ton. Het mocht niet baten. In een poging de bal snel uit te trappen werd Coen Uyterwaal geblokkeerd, waarna hij een natrappende beweging maakte. Het leverde hem een rode prent op, terwijl VVOP de toegekende strafschop wel raakschoot. Rowin Batterink was de maker. ,,Hier ga ik wel een tijdje van balen."