• Guido de Boer

Scherpenzeel deelt de punten met Elinkwijk

SCHERPENZEEL Na een 3-3 gelijkspel tegen Elinkwijk-zondag gaat Scherpenzeel toewerken naar de eerste competitiewedstrijd, volgende week bij buurman Renswoude. ,,Ondanks dat we uitgeschakeld zijn in de beker, geeft de teamspirit en mentaliteit die de ploeg vandaag heeft laten zien, goede moed. Daar ben ik zeker tevreden over", vertelt coach Richard van Vliet.

 

Tegen Elinkwijk kwamen de blauwwitten er in eerste instantie niet aan te pas. ,,We hadden niets te vertellen." Het leverde de 0-1 op, maar halverwege het eerste bedrijf kantelde de wedstrijd. Dankzij Jasper Kuiper en Nico van Laar werd de thee met een 2-1 voorsprong genuttigd.

 

Na rust kwam Elinkwijk weer opzetten (2-2), maar Kuiper leek Scherpenzeel aan de 3-2 winst te helpen. Een ongelukkige handsbal van Nico van Laar bood Elinkwijk echter uitkomst in de slotfase. ,,Die penalty leverde de 3-3 op, maar het was een heel zware straf. Dat gaf de scheidsrechter na afloop ook toe."

 

Ondanks het gelijkspel is Van Vliet tevreden over het spelpeil van zijn ploeg. ,,Als we dit iedere week op kunnen brengen en dit ons basisniveau is, dan zeg ik: 'Prima.' Ik geloof dat we dan zeker een mooi seizoen kunnen draaien."