• Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer

Scherpenzeel als 'baksteen door het ijs'

SCHERPENZEEL Een lucky goal heeft Scherpenzeel een punt opgeleverd tegen VRC. Met de treffer van de voet van Tevfik Ceyar werd acht minuten voor tijd een 0-1 achterstand weggepoetst, maar coach Dik Peters van Ton is er niet blij mee. ,,We zijn als een baksteen door het ijs gezakt."

 

De trainer loopt er niet voor weg. Hij is hoofdverantwoordelijk voor het optreden van zijn ploeg. ,,Maar ik heb met de manier waarop we vandaag gespeeld hebben veel moeite." De oefenmeester uit Opheusden doelt vooral op het gebrek aan beleving, met name in de eerste helft. ,,Op de eerste tien minuten na was het dramatisch."

In de beginfase leek Scherpenzeel nog aardig te beginnen, al was de manier waarop Thomas Broedelet een kansrijke rebound afrondde, al veelzeggend. De overtuiging ontbrak, keeper Erin Huijbens kon de bal eenvoudig vangen. Zo hielp Scherpenzeel VRC in de wedstrijd. De Veenendalers gokten op een uitval en hadden voor de pauze op een 0-2 voorsprong moeten staan. Robin Segers, volgend seizoen onder contract bij GVVV, en Stefan van Leeuwen gingen allebei alleen op doelman Coen Uyterwaal af, maar faalden opzichtig. Het was conform de armetierige vertoning van beide kanten.

RITME Na rust leek Scherpenzeel toch het ritme te vinden. Twee goedlopende aanvallen leverde dikke kansen op. Hafid Charadi stuitte op de voet van Huijbens, terwijl Ali Edan een voorzet van Jeroen Peer alleen maar binnen hoefde te schuiven. De broodnodige treffer bleef uit. ,,We spelen met zo weinig vertrouwen. Dat zie je ook terug op dat soort momenten."

Na 70 minuten dook VRC weer op voor de goal van Uyterwaal. Mitch van den Berg liet zijn teamgenoten zien wat afronden is. Vanaf rechts vond hij de touwen: 0-1. Dat Scherpenzeel de gelijkmaker op het bord kreeg, was te danken aan Ceyar. De naar voren geschoven verdediger schoot prompt in de verre hoek.

 

DERBY'S Het zorgde voor enige opluchting op De Bree-Oost, maar de zorgen nemen met de week toe. Door twee gele kaarten voor Jouke van Elst is de aanvoerder niet beschikbaar in de derby's tegen Valleivogels en Renswoude. ,,Dat kan er ook nog wel bij", bromt Peters van Ton. Maar hij kent ook de wetten van het voetbal: derby´s zijn wedstrijden op zich. Daar houdt zich dus de komende weken aan vast. ,,We zullen toch een keer onze rug moeten rechten."