• Woudenberg - UVV

    Guido de Boer

Schennink behoedt Woudenberg voor zeperd

WOUDENBERG Op bezoek bij FC Almere heeft Woudenberg verzuimd het gat naar de top te verkleinen. Na de teleurstellende remise vorige week tegen UVV speelden de geelzwarten weer verre van groots, met opnieuw puntverlies als kostenpost. De uitslag was 1-1, met dank aan Daan Schennink.

 

De sluitpost had een drukke middag. Bij verschillende uitvallen en doelrijpe kansen van de Almeerders was de goalie een sta-in-de-weg. Toch moest Schennink zich vanmiddag wel eenmaal gewonnen geven. Een schitterende lob betekende na ruim een half uur voetballen de openingstreffer van Almere.

 

Woudenberg, dat een goed openingskwartier speelde maar daarna wegzakte, kwam pas in het tweede bedrijf beter in het spel. Het duurde uiteindelijk tot de 77e minuut voor de gelijkmaker in het net lag. Invaller Joey Kooij benutte een terechte strafschop, nadat Mark de Graaf in het strafschopgebied gevloerd was. De gelijkmaker was de opmaat voor een levendige slotfase met kansen over en weer. De beste waren voor FC Almere, maar Schennink hield de 1-1 intact.

 

Op de foto Daan Schennink in actie. Hij stopte vorige week tegen UVV een strafschop.