• Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer

Roda'46 vloert Woudenberg eenvoudig

WOUDENBERG De streekderby tussen Woudenberg en Roda'46 was nog geen halve minuut oud, toen Kevin Bakker opdook voor de goal van Thijs Janssen. De grote kans werd niet verzilverd, maar bleek wel de opmaat naar een eenzijdige wedstrijd. De Leusdenaren namen na de openingsminuut de wedstrijd in handen en zegevierden simpel met 0-3.

 

Het zag er in het eerste kwartier van beide kanten nog leuk uit, maar na het ongelukkige kopduel tussen Dirk de Greef en Mohamed El Sobki - zij gingen in dezelfde auto naar de huisartsenpost - greep Roda'46 de thuisploeg bij de strot. De pressie op de achterste linie sorteerde effect. Woudenberg was niet bij machte om de bal in de ploeg te houden. De bezoekers waren een stuk zorgvuldiger. Het leverde een verdiende voorsprong op, al was de 0-1 van Stef Menken na ruim een half uur voetbal een mazzeltje. Weliswaar claimde spits Cedric Sangwa na afloop het doelpunt, de voorzet van Menken viel prompt bij de tweede paal binnen.

 

Na rust was het voetbalverschil nog groter. Woudenberg speelde tegen zichzelf, Roda'46 speelde zijn eigen spel. Dat kwam tot uitdrukking bij de 0-2, opnieuw van Menken. De middenvelder was het eindstation na fraai voorbereidend werk van Jermaine Cikic en Yasin Isik.

 

Die stand was voor de geelzwarten het sein voor verandering. In de persoon van Marc van Ginkel werd een vierde spits ingebracht, maar het bood geen soelaas. Woudenberg zat simpelweg niet in de wedstrijd. Het inbrengen van de extra spits zorgde er wel voor dat de achterdeur wijd openstond. Het was aan keeper Daan Schennink te danken dat de nederlaag uiteindelijk beperkt bleef tot 0-3. Schennink kwam drie keer als winnaar uit een een-tegen-eensituatie tegen Yasin Isik, maar moest wel capituleren toen Jeff van der Bult voor zijn neus verscheen. In de 83e minuut zette de invaller zijn handtekening onder de laatste treffer van de middag.