• Vitesse

Ricky van Wolfswinkel terug naar Vitesse (update)

WOUDENBERG (ANP) Ricky van Wolfswinkel is terug bij Vitesse. De aanvaller tekende donderdag een contract dat hem voor drie seizoenen bindt aan de club uit Arnhem. De 27-jarige Woudenberger wordt overgenomen van het Engelse Norwich City, dat hem afgelopen seizoen aan Real Betis had verhuurd.

Van Wolfswinkel keert daarmee terug naar de club waar hij eerder al bijna tien jaar voor uitkwam. In het geelzwarte shirt van Vitesse doorliep de tweevoudig international de Arnhemse jeugdopleiding en debuteerde hij op 5 april 2008 in het betaalde voetbal. In het seizoen 2008-2009 werd hij clubtopscorer met acht doelpunten. Daarop stapte hij over naar FC Utrecht waar Van Wolfswinkel in twee seizoenen 22 treffers liet noteren. In 2010 mocht hij onder bondscoach Bert van Marwijk debuteren in Oranje, dat kort na het WK met een ploeg waarin de vedetten ontbraken oefende tegen Oekraïne.

Vanaf de zomer van 2011 voetbalde Van Wolfswinkel in het buitenland; achtereenvolgens voor Sporting Portugal, Norwich City, Saint-Étienne en Real Betis. ,,Vitesse is de club die mij in mijn jeugd de kansen heeft geboden. Ook heb ik namens Vitesse gedebuteerd in het betaalde voetbal. Dat vergeet je nooit. Ik kijk uit naar een terugkeer op de Nederlandse velden'', liet de aanvaller, die nummer 13 gaat dragen, weten.

,,Ricky is precies zo'n buitenkans waar we naar uit keken'', zei technisch directeur Mo Allach. ,,Hij kent de club en de Nederlandse competitie en staat te popelen om aan te sluiten bij de groep. Met deze versterking zijn we klaar voor de start van de competitie.''

Van Wolfswinkel sluit vrijdag al aan bij de selectie van hoofdtrainer Henk Fraser, als er 's middags een training in Newcastle op het programma staat.