Rentree Schouten (39) levert Woudenberg punt op

WOUDENBERG Wat een rentree maakte Kristian Schouten bij Woudenberg. De spits maakte na acht jaar zijn rentree bij de eersteklasser, viel in op zijn 39e verjaardag en bezorgde de ploeg van Jeroen Peters met een kopgoal direct een punt bij WNC: 2-2. ,,Het valt vandaag allemaal op z'n plek", lacht Schouten.

De spits weerstond de smeekbede van coach Peters niet langer. De trainer was op zoek naar een echte spits, aangezien die in zijn selectie ontbreekt. Uiteindelijk ging Schouten overstag. ,,Als ik het doe, ga ik er voor de volle honderd procent voor. Het kostte wel wat moeite om het met mijn werk en sociale leven te organiseren, maar afgelopen week heb ik al een keer meegetraind. Fysiek denk ik ook dat ik het aankan."

De spits van weleer begon op de bank en zag dat Woudenberg prima partij bood aan WNC. Tom de Greef wiste voor rust de openingstreffer van de Waardenburgers uit, na rust kwam WNC opnieuw op voorsprong. Direct daarna viel Schouten in en hij liet meteen zien dat mt zijn 'Tor Instinkt' niets mis is. ,,Tom passeerde zijn man en dan moet je als spits bij de eerste paal wezen. De bal kwam precies goed voor en ik kon hem inkoppen", beschrijft Schouten de gelijkmaker.

Zijn dag had nog mooier kunnen worden wanneer Mark de Graaf in het restant ook nog de 2-3 had gescoord, maar Schouten was al dik tevreden op zijn verjaardag. ,,Iedereen is er alles aan gelegen om Woudenberg in de eerste klasse te houden. Als de trainer mij de komende wedstrijden nodig heeft, zal ik opnieuw mijn best doen."