Renswoude zet volgende stap

RENSWOUDE Als medekoploper thuis van een staartploeg winnen. Daar kijkt niemand van op. Coach Dick Eijlander waakt na de 3-0 zege op Dieren echter voor arrogantie bij zijn ploeg Renswoude. ,,We zijn niet de topploeg die zo'n wedstrijd zakelijk wint, maar moeten er iedere week als collectief staan. Daar blijf ik op hameren."

 

Tegen Dieren ging het niet direct van een leien dakje. De Kraaien gingen voor rust mee in het opportunisme van de bezoekers en waren nauwelijks beter dan de degradatiekandidaat. ,,We zijn gelukkig in de tweede helft meer gaan voetballen. En na de 1-0 ging het lekker draaien", verklaart Eijlander.

Daar was wel een gelukje voor nodig. Wilbert van de Fliert strafte een flater van de keeper van Dieren af. Vervolgens liep Renswoude uit naar 3-0. Nico van den Bosch rondde af na een voorzet van Jorino Kleijn, terwijl aanvoerder Henk van Essen ook zijn goaltje meepikte.

 

PERIODEWINST IN ZICHT Zo zette Renswoude opnieuw een stap naar het eerste doel: de periodetitel. Met nog twee wedstrijden voor de boeg koesteren de roodwitten drie verliespunten voorsprong op Hierden. Bovendien is het doelsaldo van de Kraaien beter. Met vier punten in de duels tegen Lunteren en VRC is Renswoude zeker van een plaats in de nacompetitie. ,,Dat is nu het belangrijkste", benadrukt Eijlander, die ook nog wat revanchegevoelens koestert ten opzichte van Lunteren. ,,Daar hebben we voor de winterstop kansloos van verloren. Ook dat willen we graag rechtzetten."