• Guido de Boer

Renswoude waarschijnlijk tegen Sparta Enschede

RENSWOUDE/SCHERPENZEEL Renswoude is voor 95 procent zeker van de tegenstander met wie in de eerste ronde van de nacompetitie de degens gekruist worden. De 'Kraaien' stuiten op de nummer drie van de 2e klasse H, de positie waar Sparta Enschede nagenoeg zeker van is. Alleen een uitzonderlijk doelpuntrijk scenario, waardoor Sparta Enschede nummer twee Enter Vooruit op de slotdag nog passeert, kan dat scenario verstoren. Maar die kans is gezien de drie punten voorsprong en het voordelige doelsaldo voor Enter Vooruit, uiterst gering.

 

Ook bij Valleivogels kunnen de nacompetitiemessen na de winst op VRC alvast geslepen worden. Valleivogels staat nu vierde op de ranglijst van de tweede klasse G. Die eindklassering betekent dat er eerst een dubbele ontmoeting wacht met KHC Kampen, de nummer elf van de 1e klasse D.

De Vogels kunnen echter nog derde worden, wanneer zij op de slotdag zelf winnen van Renswoude en Lelystad'57 de stadsderby van Unicum verliest. Het doelsaldo (+18 voor Lelystad en +17 voor Valleivogels) wordt dan bepalend. Mocht Valleivogels de ploeg uit de hoofdstad van Flevoland passeren, dan wordt Enter Vooruit, de hoogstwaarschijnlijke nummer twee van de 2e klasse H, de opponent in de eerste ronde.

 

THEORIE In beide gevallen (tegen KHC Kampen of Enter Vooruit) begint Valleivogels met een thuiswedstrijd. Renswoude begint sowieso met een uitduel aan de nacompetitie. De eerste ronde wordt afgewerkt op zaterdag 20 mei en dinsdag 23 mei. Een finale over twee duels tussen Renswoude en Valleivogels is in theorie mogelijk.